ultrakompaktni-2-bay-nas-server-xtreamer-etrayz-od-umax
Novinka Ultrakompaktní 2-bay NAS server Xtreamer eTrayz od UMAX

Ultrakompaktní 2-bay NAS server Xtreamer eTrayz od UMAX

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 12. 2009 11:00 2

Představte si, že máte k notebooku připojen USB Flash disk o velikosti 4TB, který je vám k dispozici kdykoliv a kdekoliv.

Reklama

Potřebujete mít doma uskladněny multimediální soubory s možností přehrávat je na kvalitní televizi pomocí multimediálního přehrávače přes domácí počítačovou síť? Tak přesně k těmto účelům (a řadě dalším) byl navržen unikátní ultrakompaktní NAS server Xtreamer e-Trayz, který chytnete do dlaně a do kterého vložíte až dva 2TB disky. Hliníkové tělo je jen o málo větší než dva 3,5“ disky. Na zadní straně jsou kromě větráčku a Gigabitového LAN konektoru také dva USB porty s tlačítkem rychlého kopírování a hlavní vypínač spolu se vstupem pro napájení. E-Trayz je navržen pro nepřetržitý chod 24 hodin, 7 dní v týdnu, při nečinnosti jsou pevné disky vypnuty a snížena spotřeba energie.

Ultrakompaktní 2-bay NAS server Xtreamer eTrayz od UMAX
i Zdroj: PCTuning.cz

Ultrakompaktní 2-bay NAS server Xtreamer eTrayz od UMAX
i Zdroj: PCTuning.cz

Nejdůležitějším benefitem je unikátní software (firmware), poskytující řadu speciálních funkcí a rozhraní, díky kterému lze s e-Trayz serverem snadno komunikovat a jeho používání zvládne i méně zkušený uživatel. Ke snadnému připojení serveru kdekoliv na cestách slouží e-Trayz konektor (ke stažení na home page zařízení i pro neregistrovaného uživatele), který se nainstaluje na lokální počítač. Po jeho spuštění a zadání hesla se na počítači objeví dva nové lokální disky. Jeden privátní a jeden veřejný (pro sdílení mezi více uživateli). Upload i download souborů mezi uživatelem a serverem je tak velice jednoduchý. Navíc se lze přes konektor připojit na home page serveru a dále jej spravovat. Zajímavou funkcí je RapidBox, který umožní i neregistrovanému uživateli uploadovat až 2GB soubor přímo na server.

E-Trayz obsahuje řadu dalších funkcí jako je FTP, NFS, Samba protokoly, využitelné například pro streamování videa v domácí síti. Nechybí webový server na bázi PHP pro vytváření vlastních webových aplikací (forum, blogy apod.). Majitele iPodů potěší iTunes server. Administrátor serveru může také využít e-Torrent a e-Download funkce pro stahování souborů bez použití PC. Obsah složek lze synchronizovat s jiným e-Trayz serverem pomocí funkce SyncFolder. Uživatelé serveru ocení vychytávku v podobě generování přímého linku na jednotlivé soubory včetně poslání mailu s tímto linkem jinému uživateli. Cena Xtreamer e-Trayz bez disků je stanovena na 2.990 Kč s DPH. Verze se dvěma instalovanými 1TB disky vyjde poté na 7.490 s DPH. 
 

Zdroj: UMAX TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama