nvidia-fermi-dalsi-zvesti
Novinka nVidia Fermi - další zvěsti

nVidia Fermi - další zvěsti

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 12. 2009 18:00 79

Dnes jsme si pro vás připravili takový malý souhrn o Fermi a na závěr se dočkáte také žhavé novinky.

Reklama

Celkem pravidelně se vám hlásíme s naším seriálem o nadcházející generaci grafik založených na architektuře Fermi. Zaběhnutý trend neporušíme ani dnes, protože opět víme něco málo navíc a můžeme tak ve skládání mozaiky o nových GeForce zase o trochu pokročit. Nebude se jednat o žádné dlouhé povídání, v následujících řádcích si shrneme všechny dostupné informace a přidáme i onu aktualitu.

nVidia Fermi - další zvěsti
i Zdroj: PCTuning.cz

nVidia Fermi - další zvěsti
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Společnost slibuje výkon nad konkurenční novou řadu, aby také ne, protože v opačném případě by se jednalo o velké zklamání a promarněnou příležitost. Konkurenční high-end modely od AMD zkrátka neseženete a  zelení tak mají dost času vše vyladit, aby to ve výsledku výkonnostně „klaplo“. Pamatujete si ještě na grafy z minula? Před nedávnem internetem kolující slajdy s výkonem nových GeForce mohl být samozřejmě nejapný žert a jednoduše podvrh nezkušeného padělatele, ovšem některé zdroje tvrdí, že byly skutečné, což by znamenalo vítězství nových karet na plné čáře. I přesto je výkon řady GTX 300 zatím alfou a omegou, tady si musíme na ověření chvilku počkat. Naopak s jistotou známe délku karet, které budou dlouhé celých 27 cm, od minulé generace tedy žádná změna. Jak tomu bude u duální karty je zatím ve hvězdách.

Poslední žhavou novinkou je potom zpráva, že grafické karty GeForce GTX 300 budou poskytovat hardwarovou podporu pro změnu napětí GPU, což by mělo zaručit extrémní možnosti přetaktování. Tím se vlastně dnešní povídání nachýlilo ke svému konci. Suma sumárum se jedná zřejmě o poslední díl o akcelerátorech založených na Fermi v tomto roce. Karty budou podle všeho představeny na lednovém veletrhu CES v Las Vegas a my se tak snad dočkáme rozřešení tohoto seriálu...
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama