google-planuje-novy-telefon
Novinka Google plánuje nový telefon

Google plánuje nový telefon

Martin Stančík

Martin Stančík

13. 12. 2009 13:00 4

Internetový gigant Google bude svůj nový mobilní telefon distribuovat přímo, bez exkluzivní smlouvy s nějakým operátorem.  

Reklama

Mobilní telefon, který bude běžet na operačním systému Android, s názvem Nexus One vyrábí společnost HTC a prodávat se bude online, píše Wall Street Journal s odvoláním na zdroje z Googlu. Tento přístup je podle pozorovatelů velmi netypický, neboť konkurence (například Apple) uzavírá exkluzivní smlouvy s mobilními operátory, kteří pak jejich telefony mohou prodávat. Google chce operátory obejít. V poslední době vzniká na platformě Android čím dál více telefonů - naposledy mobily na tomto systému ohlásila Motorola a Sony Ericsson.

Google plánuje nový telefon
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle analytické společnosti IDC vzrostl podíl Androidu na trhu v období mezi červencem a zářím v západní Evropě z 4.2% na 5.4%. Představitelé tchajwanské společnosti HTC, čtverky na trhu se smartphony prodej telefonu Newxus One na internetu nechtěli komentovat. Podle Wall Street Journalu Google v posledních dnech rozšířil tento telefon mezi své zaměstnance, kteří jej interně testují. Nexus One se objeví na jaře nebo v létě příštího roku.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama