msi-890fx-gd70-odhalena-high-end-pro-amd
Novinka MSI 890FX-GD70 odhalena - high-end pro AMD

MSI 890FX-GD70 odhalena - high-end pro AMD

Adam Kahánek

Adam Kahánek

11. 12. 2009 11:00 10

 Již zanedlouho by měla na trh přijít AMD platforma Leo a dnes se na internet dostaly fotky připravované základní desky MSI 890FX-GD70.

Reklama

Brousíte si zuby na připravovanou platformu AMD Leo, která by měla přinést základní desky s chipsetem AMD 890FX a šestijádrové procesory Thuban? Přinášíme vám tady malou uchutnávku v podobě fotky připravované základní desky MSI 890FX-GD70. Stejně jako současný model 790FX-GD70, bude i novinka řazena mezi high-end základní desky. Co vše nám nabídne? Hlavními novinkami je použitý severní můstek RD890 a jižní můstek SB850. Samozřejmostí je také podpora SATA 6.0 Ggps a USB 3.0, což by se měly stát v budoucnu standarty, jako je dnes SATA 3.0 Gbps a USB 2.0. Napájení procesoru je 5-ti fázové, avšak se nejedná o klasické fáze, ale fáze DrMOS, které má MSI patentované.

MSI 890FX-GD70 odhalena - high-end pro AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak si můžete na obrázku všimnout, nabízí deska zapojení až šesti grafických karet. Dále je možno osadit čtyři DDR3 paměťové moduly do dual-channel režimu. Chladič severního můstku a napájecích obvodů pro procesor je opravdový gigant. Zároveň je spojen jednou heatpipe trubicí s pasivem na jižním můstku. Pro fajnšmejkry v oblasti přetaktování výrobce osadil desku stavovým LED displayem a také tlačítky Power, Reset, OC a Green Power.

MSI 890FX-GD70 odhalena - high-end pro AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

Zadní I/O panel nabízí obrovské možnosti k připojení. Nachází se na něm jak starší USB 2.0, tak i nové USB 3.0 konektory. Také tam naleznete 2x PS2 konektory pro připojení klávesnice a myši, FireWire, eSATA, výstupy 1 Gbit síťové karty a 7.1 kanálové zvukové karty včetně optického a S/PDIF výstupu. Předpokládané datum vydání je ve druhém čtvrtletí roku 2010, kdy má také vyjít celá platforma AMD Leo. Cena není známa zatím ani orientační, ale dá se čekat podobná, možná o trochu vyšší, jako u současných high-end desek se socketem AM3.

Zdroj: Coolaler

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama