stereoskopicke-3d-od-amd
Novinka Stereoskopické 3D od AMD

Stereoskopické 3D od AMD

Michal Kleman

Michal Kleman

9. 12. 2009 10:00 11

 nVidia nabízí možnost stereoskopického 3D již téměř rok, nyní se v tomto oboru předvede i konkurenční AMD.

Reklama

CES 2010 (Consumers Electronic Show) se kvapem blíží a evidentně půjde o událost nabitou novinkami. ATI, grafická divize AMD otevře další frontu vůči nVidii a nabídne stereoskopický 3D Blu-ray obraz. Dle prohlášení budou přehrávače schopné stereoskopického 3D přehrávání běžně dostupné během druhé poloviny příštího roku a AMD, jakožto partner společenství Blu-ray disc association standard, prý úzce spolupracuje s partnery, aby mohl bezpečně zajistit kompatibilitu svého hardwaru.

Stereoskopické 3D od AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

"AMD má dlouhou tradici - dodává na trh technologie, které mají smysluplný a pozitivní dopad na herní a multimediální zážitky. Stereoskopické 3D zobrazování bude také jedna z těchto technologií a proto společnost AMD věnuje čas a zdroje, aby se ujistila, že až bude tato technologie připravena prorazit na trhu, AMD zde bude s připravenými produkty," řekl Rick Bergman, senior vicepresident AMD.

Na nadcházejícím veletrhu CES společnost AMD spojí síly s CyberLink a společně odprezentují Stereoskopické 3D. Tento nový standard je však pouze jednou z možných cest - AMD podporuje také 3D DLP televize, dvou panelové a "prokládané" 3D monitory atd. Spolupráci s mnoha výrobci a OEM partnery AMD v tomto směru navazuje již delší dobu, je tedy o to zvláštnější, že AMD se nyní připojí k prosazování stereoskopického 3D, které je založeno na cloněných brýlích, tedy relativně staré technologii, kterou ATI kritizovalo, kvůli bolesti hlav, jenž tato metoda mnohým způsobuje.

Podle X-Bit Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama