microsoft-opet-odpojuje-hrace-od-xbox-live
Novinka Microsoft opět odpojuje hráče od Xbox Live

Microsoft opět odpojuje hráče od Xbox Live

Martin Stančík

Martin Stančík

5. 12. 2009 13:01 14

Ve hře COD:MW2 se objevila chyba, které hráči s radostí využívají – a Microsoftu se to nelíbí.  

Reklama

Již jsme vás informovali o tom, že Microsoft odpojuje uživatele upravených konzolí Xbox 360 od sítě Live. Pokud patříte mezi ně a softwarový gigant jednou určil, že je vaše konzole modifikovaná, už si s ní na této síti nikdy nezahrajete, jedině, že byste si koupili novou. "Ban" za nelegální upravení konzole by se ještě dal tolerovat, co však v případě, kdy vás Microsoft odpojí od legálně zakoupené hry, kterou máte spuštěnou na neupravené konzoli - a to vše, díky chybě programátorů? Přesně to se nyní děje hráčům Call of Duty: Modern Warfare 2.

Microsoft opět odpojuje hráče od Xbox Live
i Zdroj: PCTuning.cz

I když přesná čísla zatím nejsou k dispozici, je jasné, že odstřihnutých uživatelů bude více. Vše začalo tím, že hráči objevili díru ve hře, která jim umožnila, aby po té, co ve hře zemřou, zemřeli i jejich protivníci, kteří se nacházejí v jejich blízkosti (po smrti vaše charakteru ještě můžete odpálit granát). Správci Xbox Live ihned po zjištění této chyby začali udělovat uživatelům ban na 24 hodin. "Mějte na paměti, nejde jen o odstřižení od té hry, během banu se k Xbox Live vůbec nepřipojíte a může to trvat den, týden nebo můžete být odstřiženi na pořád," říká šéf Xbox Live Larry Hryb.

Microsoft opět odpojuje hráče od Xbox Live
i Zdroj: PCTuning.cz

Hledání chyb ve hře, kterých by mohl uživatel využít by podle komentátorů nemělo vyúsťovat v odstřihnutí od celé služby Xbox Live, za kterou si hráči platí. Obzvlášť, když vezmeme v potaz, že uživatelé nepoužívají kódy, neupravují své konzole a mají hru legálně koupenou. Pozorovatelé poukazují na postoj Sony, které má pro svou konzoli COD:MW2 s výše popsanou chybou také dostupné - tato japonská společnost však hráče neodpojuje. Podle informací Microsoftu výrobce hry již pracuje na její opravě.
 

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama