detaily-o-chladici-thermalright-spitfire
Novinka Detaily o chladiči Thermalright Spitfire

Detaily o chladiči Thermalright Spitfire

Adam Kahánek

Adam Kahánek

5. 12. 2009 08:00 7

Společnost Thermalright vypustila do světa podrobnější specifikace VGA chladiče Spitfire.

Reklama

Thermalright je známý především díky jeho velice kvalitním chladičům procesorů, grafických karet, apod. V červnu tohoto roku jsme vám přinesli novinku o tom, že tato společnost představila na Computexu dva nové chladiče grafických karet. Specifikace však nebyly známy ani u jednoho, což se však dnes změnilo a známe detaily o prvním z těchto dvou chladičů, pojmenovaném Spitfire.

Detaily o chladiči Thermalright Spitfire
i Zdroj: PCTuning.cz

Svou konstrukcí „vyčnívá“ nad všechny ostatní chladiče grafických karet. Pokud máte v bočnici ventilátor, určitě jeho tvar uvítáte, jelikož nebudete muset kupovat další ventilátor zvlášť pro chladič. Kompatibilní je s naprostou většinou dnešních grafických karet, kromě sérií nVidia GeForce GTX2xx a AMD Radeon HD4600/4700. Dosahuje celkových rozměrů 154 (V) x 123 (Š) x 147 (D) mm a hmotnosti 550g.

Detaily o chladiči Thermalright Spitfire
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlavními prvky tohoto macka je šestice 6mm heatpipe trubiček, vedoucích z pasivní části do základny, vyrobené z mědi a pasivní část, tvořena celkem 52 hliníkovými žebry. Jak jste si již mohli všimnout, je celý chladič poniklován. V minulém odstavci jsem se trochu zmínil o ventilátoru. Nachází se zde totiž možnost nainstalovat přídavný 120mm či 140mm ventilátor, což velice dopomůže chladicímu účinku.

Detaily o chladiči Thermalright Spitfire
i Zdroj: PCTuning.cz

Součástí balení je, kromě chladiče a kitů pro uchycení, také kvalitní teplovodivá pasta Thermalright Chill Factor a hlavně přídavné pasivky pro chlazení paměťových čipů a napěťových regulátorů. Cena ani dostupnost chladiče nejsou dosud známy, ale můžeme očekávat, že se na trh dostane velmi brzy a doufejme, že s přijatelnou cenou.

Zdroj: Thermalright

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama