powercolor-zeleny-a-usporny-radeon-hd-5750
Novinka PowerColor - zelený a úsporný Radeon HD 5750

PowerColor - zelený a úsporný Radeon HD 5750

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 12. 2009 20:00 4

PowerColor uvádí na trh grafickou kartu ze speciální edice Go! Green. Ekologický Radeon HD 5850 nabídne menší spotřebu a pasivní chlazení.

Reklama

Ekologie dnes hýbe světem. Dobře jsou si toho vědomi také výrobci grafických karet, kteří chytře využívájí marketingového taháku v podobě nějakého ekologického „cool“ označení v názvu karty. Pochopil to i PowerColor, název Go! Green dokáže jistě prodat pár karet navíc a tak nyní přichází v této podobě na trh také Radeon HD 5750.

PowerColor - zelený a úsporný Radeon HD 5750
i Zdroj: PCTuning.cz

Na obrázku vidíte Go! Green edice Radeonu HD4670 a HD 4350.

PowerColor - zelený a úsporný Radeon HD 5750
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro první odlišnost nemusíme chodit daleko, jako správný „ekolog“ si novinka nežádá přídávné napájení a tak budeme na kartě jen marně hledat 6pinový PCIe konektor. Informací o novém modelu je prozatím jako šafránu a tak vám nemohu nabídnout ani obrázek skutečné karty. O specifikacích můžeme jen spekulovat, případně věštit z křišťálové koule. Osobně se domnívám, že frekvence budou totožné jako u referenčního modelu.

Disponovat tak bude karta nejspíše frekvencemi 700 MHz pro jádro, 4600 MHz pro 1GB videopaměti GDDR5 a pasivním chlazením. Pod kapotou nebude u jádra RV840 (Juniper) chybět ani obvyklých 720 stream procesorů. Naše on-line věštecká a magická poradna se dnes chýlí ke konci. V případě nejnovějších informacích se vám z ní opět přihlásíme.

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama