ms-za-cernou-obrazovkou-smrti-je-virus
Novinka MS: za "černou obrazovkou smrti" je virus

MS: za "černou obrazovkou smrti" je virus

Martin Stančík

Martin Stančík

2. 12. 2009 17:03 8

Microsoft prohlásil, že za problémem černé obrazovky, která postihuje některé uživatele Windows 7, není jeho bezpečnostní aktualizace.  

Reklama


Problém mnoha uživatelů spočívá v tom, že při spuštění počítače nevidí nic jiného, než černou obrazovku. Původně panoval názor, že za problémem stojí bezpečnostní aktualizace, kterou společnost nedávno vydala. Softwarová firma Prevx, která s touto myšlenkou přišla, se dnes za svůj výrok omluvila. Microsoft dnes na svém blogu uvedl, že celou věc prošetřil a zjistil, že "listopadové aktualizace se systémem neudělaly žádné změny." Podle softwarového gigantu problém způsobuje škodlivý kód známý pod jménem Daonol.

MS: za "černou obrazovkou smrti" je virus
i Zdroj: PCTuning.cz

"Po té, co jsme i my podnikli další testy, jsme zjistili, že za chybou opravdu nestojí aktualizace Microsoftu," napsala dnes na svůj web společnost Prevx, která již dříve vydala aktualizaci, jež chybu u některých uživatelů odstraňuje. Podle některých zpráv "černá obrazovka smrti" postihuje miliony uživatelů a netýká se pouze Windows 7, nýbrž také Windows Vista, XP, NT a 2000. Podle Microsoftu mají postižení uživatelé volat na zákaznickou linku společnosti.
 

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama