pocitacovy-virus-vyuziva-obav-z-praseci-chripky
Novinka Počítačový virus využívá obav z prasečí chřipky

Počítačový virus využívá obav z prasečí chřipky

Martin Stančík

Martin Stančík

2. 12. 2009 07:54 1

Počítačoví útočníci šíří nebezpečný počítačový virus pomocí falešných e-mailů, které nabízejí vakcínu proti prasečí chřipce.  

Reklama

Pokud uživatel klikne na odkaz v e-mailu, je přesměrován na stránky, které jsou velmi podobné americké vládní stránce Centra pro kontrolu nemocí. Zde se pak nachází formulář, pomocí kterého prý lidé o vakcínu mohou zažádat. Poprvé na to včera upozornila známá bezpečnostní společnost Symantec, podle které se na internetu objevily miliony těchto podvodných e-mailů. Pokud se nic netušící uživatel "nachytá," útočníci mohou pomocí škodlivého programu jednoduše převzít kontrolu nad jeho počítačem.

Počítačový virus využívá obav z prasečí chřipky
i Zdroj: PCTuning.cz

Problém nastává v okamžiku, kdy se uživatel na zmíněné stránce pokusí odeslat vyplněný formulář - do jeho počítače se automaticky stáhne vir. Jak dodává Symantec, útočníci mohou pak počítač uživatele využít mnoha způsoby - od ukradení identity jeho uživatele po použití systému k provádění dalších útoků. Útočníci začínají využívat čím dál častěji zprávy, které zrovna hýbou světem - v posledních dnes se objevily také e-maily, které nabízely podvodný odkaz na video nehody, při které Tiger Woods naboural svůj automobil.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama