ebay-dostala-pokutu-za-prodej-padelanych-parfemu
Novinka eBay dostala pokutu za prodej padělaných parfémů

eBay dostala pokutu za prodej padělaných parfémů

Martin Stančík

Martin Stančík

30. 11. 2009 14:35

Pařížský soud udělil společnosti eBay pokutu 1.7 milionu euro za to, že se na této stejnojmenné největší internetové aukci na světě prodávaly falešné parfémy.  

Reklama

Uživatelé eBay ve Francii nemohou nyní na eBay umisťovat parfémy některých známých značek. Podle eBay toto rozhodnutí jen poškodí zákazníky. Společnost také dodala, že doufá v odvolání, které by rozhodnutí mohlo změnit. "Výsledkem dnešního jednání je, že někteří zákazníci nemohou online prodávat značkové parfémy," říká šéf eBay Europe Alex Von Schiermeister s tím, že "doufá v rozhodnutí vyššího soudu." Navíc podle von Schiermeistera je pokuta absolutně bezúčelná, neboť i když s novými pravidly společnost nesouhlasí, tak se podle nich řídí.

eBay dostala pokutu za prodej padělaných parfémů
i Zdroj: PCTuning.cz

Problém je v tom, že někteří francouzští výrobci parfémů dali eBay k soudu, neboť se na jejich stránkách soustavně objevovaly jejich padělané produkty - navíc prý eBay neměla právo na používání jejich jmen ve svých reklamách. Francouzští prodejci nemohou nyní parfémy prodávat jak na tamní verzi eBay, tak na té britské. Od začátku roku do září se na britské eBay prodaly stovky tisíc kusů značkových parfémů.
 

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama