nvidia-fermi-zname-delku-karet
Novinka nVidia Fermi - známe délku karet

nVidia Fermi - známe délku karet

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 11. 2009 17:24 74

Po prvních skutečných fotkách nové GeForce 300 nyní jako první víme i jaká je finální délka karet.

Reklama

Někomu se může zdát společnost nVidia v posledních dnech takřka neviditelná. Nenechte se ale zmýlit. Informační embargo ohledně nadcházející generace grafických karet se dá s trochou nadsázky přirovnat ke studené válce. Každý kdo něco ví, ručí za utajení doslova svým „životem“. V novince: nVidia Fermi - seznamte se, jsme vám jako první v České republice přinesli obrázky DirectX 11 GeForce založené na nové architektuře Fermi.

I když ji několik zaslepených paranoiků ihned označilo za podvrh a dílo Photoshopu, realita byla jiná. Úvahami těchto samozvaných odborníku nezůstalo netknuto i naše fórum. Tito jedinci se opět mýlili, na obrázku jste mohli vidět skutečně finální podobu GeForce 300. Paradoxem bylo, že uniknuvší obrázek karty zaznamenal všude po světě větší rozruch než reálné testy Radeonu HD 5970.

nVidia Fermi - známe délku karet
i Zdroj: PCTuning.cz

Fotografie se objevila poprvé přímo na FaceBooku nVidie. Nyní ten samý zdroj přichází s informací ohledně délky karet. Pokud čekáte na GeForce 300 a nemáte pod stolem zrovna bigtower můžete být v klidu. nVidia sází na jistou unfirmnost a tak by délka karet měla být totožná s předchozí generaci GTX 200. Pro nás to znamená vyjádřeno v centimetrech hodnotu 27. Zelení se tak chtějí vyhnout drobným komplikacím, kterým čelí Radeony nové generace. Konkrétně modely Radeon HD 5870, 5970 jsou pořádnými pádly, jež se bez problémů vejdou jen do pár skříní na trhu.

nVidia Fermi - známe délku karet
i Zdroj: PCTuning.cz

Délka karet zůstala solidární s modely ze série GTX 200 (foto slouží pouze pro ilustraci)

Hodnověrnost uvedené informace jsem ověřoval u více zdrojů a i u samotného PR nVidie Igora Staňka. Víme tedy délku karty, na další novinky si musíte ještě chvilku počkat. Preview nejnovější GeForce vám přineseme ještě do konce kalendářního roku, předpokládám, že si jím zpestříte vánoční svátky. Půjde o článek s předběžným pohledem na výkon. Karty budou oficiálně přestaveny první týden v lednu na výstavě CES 2010, kdy bude také snad i jasný přesnější odhad dostupnosti v obchodech.Pokud jste zaregistrovali mylnou informaci o dostupnosti v březnu, můžete být v klidu, nepůjde sice na začátek o žádné terno, ale karty k sehnání budou. Malá nápověda, pamatujete si na situaci skoro přesně před rokem?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama