amd-radeony-hd-5000-do-vanoc-budou
Novinka AMD - Radeony HD 5000 do vánoc budou

AMD - Radeony HD 5000 do vánoc budou

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 11. 2009 13:00 16

Chcete si pořídit Radeon HD 5850? Máte smůlu, bude až příští měsíc.

Reklama

Nová řada grafických karet od společnosti ATI se povedla. Nejnovější Radeony nabízí napříč celým spektrem vynikající spotřebu ve 2D i 3D, solidní výkon, slušné chlazení a podporu DirectX 11 (Shader Model 5.0, teselace či komprese HDR). Ano, je to pravda, je to pěkné, ale zde pohádka končí. Sehnat v dnešní době například takový Radeon HD 5850 je vskutku nemožné, nemluvě o situaci, pokud byste sháněli karty rovnou dvě a s CrossFire si chtěli dopřávat maximálního výkonu a hráčských orgií.

Před nějakým časem jsem psal, že za problémy stojí především TSMC a nízká výtěžnost 40nm čipů. Bohužel, je tomu tak nadále. Ta měla být vyřešena již koncem léta, ale nestalo se. Kdo nekoupil ihned, musí si dnes počkat a sáhnout mnohem hlouběji do peněženky. V ostrém kontrastu s těmito fakty jsem se nedávno na našem fóru setkal s názory, že karty jsou dostupné do pár dnů, je to samozřejmě nesmysl.

AMD - Radeony HD 5000 do vánoc budou
i Zdroj: PCTuning.cz

Společnost AMD nás nyní prostřednictvím slov zástupce Chrise Hooka ujištuje prohlášením, že vynakládají maximální úsilí pro zajištění dostupnosti nových Radeonů HD 5700 a HD 5800. Grafiky nižší řady jsou s přihmouřením obou očí sehnatelné, karty z vyšší HD 5800 můžeme s klidným svědomím žařadit na seznam s označením „nedostatkové zboží“. Chris Hook dále uvádí, že společnost již vypustila statisíce karet řady HD 5000, ale pro pokrytí poptávky je to stále málo. V příštím měsíci bychom se snad měli dočkat jím avizovaného navýšení produkce. To je ostatně v zájmu samotné společnosti, ale i nás všech.

Zdroj: X-bit Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama