masterpiece-asus-mars-po-krku
Novinka Masterpiece - Asus Mars po krku

Masterpiece - Asus Mars po krku

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 11. 2009 15:45 7

Společnost Galaxy připravuje diamant v podobě duální karty se dvěma GTX 285 založený na konceptu Masterpiece.

Reklama

Jak si jistě vzpomínáte, před několika lety uvedla tato společnost první vlaštovku v podobě duální GeForce 7600 GT na jednom PCB. Pro „Masterpiece“ karty připravuje Galaxy nezbytně odlišná PCB, ta nesou v porovnání s běžnými grafikami mimo jiné i vysoce kvalitní kondenzátory a cívky. Podle serveru Expreview se dočkáme zanedlouho opravdové lahůdky. Po Asus Mars spatří světlo světa i druhý grafický akcelerátor se dvěma GeForce GTX 285. Je zde ovšem jeden podstatný rozdíl, zatím co Asus Mars byly dvě plnokrevné GeForce GTX 285 na dvou PCB spojené ve SLI. Zde je koncept podobný jako u eVGA GTX 295, tedy dvoučipové karty postavené na jednom plošném spoji. Ten by měl mít impozantních čtrnáct vrstev a dostatek místa pro šestnáct pamětových čipů.

Masterpiece - Asus Mars po krku
i Zdroj: PCTuning.cz

Na výkresu můžete vidět osm paměťových čipů pro každé GPU. Chladič by měl být dimenzován na odvod až 480 wattů odpadního tepla a připomíná mi řešení jaké bylo použito u MSI GTX 275 Lightning. Otázkou je, zdali to nebude mít vliv na celkové zahřívání komponent uvnitř skříně, uvidíme.

Masterpiece - Asus Mars po krku
i Zdroj: PCTuning.cz

Masterpiece - Asus Mars po krku
i Zdroj: PCTuning.cz

Karty by měly být připraveny ještě do konce tohoto roku. Vzhledem k maximálnímu výkonu dvoučipového titána Radeonu HD 5970, který navíc nabízí i nižší spotřebu a podporu DirectX 11, bude grafika konkurovat spíše řešení od Asus. Otázkou bude také dostupnost a hlavně cena, o té si iluze rozhodně nedělám. V době výkonných jednočipových grafik nevidím důvod a smysl tohoto řešení.

Zdroj: Expreview

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama