nvidia-3d-vision-i-na-notebooku
Novinka nVidia 3D Vision - i na notebooku

nVidia 3D Vision - i na notebooku

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 11. 2009 13:00 3

Společnost Asus vám nyní nabízí tuto technologii i ve výkoném herním notebooku.

Reklama

Technologie nVidia 3D Vision je postavena na aktivní Stereoskopii, kdy je zatmívání skel brýlí synchronizované pomocí malé krabičky s názvem IR emiter. Předpokladem pro plnohodnotné využití je výkonná grafická karta a 120 Hz monitor (případně 120 Hz DLP TV). Výkonná grafika je nutností, musí totiž vygenerovat scénu dvakrát. Dokonalý 3D vjem pak mají na starost speciální zatmívací brýle. Společnost Asus implementovala tuto technologii také do notebooku. Jeho výbava je takřka dokonalá, posuďte sami. Mašina ASUS G51J je vybavena čtyřjádrovým procesorem Intel Core i7, chlubí se grafickou kartou nVidia GeForce GTX 260M s kapacitou 1 GB DDR3 a až 4 GB RAM.

nVidia 3D Vision - i na notebooku
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Displej o úhlopřičce 15,6 palce nabizí rozlišení 1366 x 768 px, to pokládám za dostačující. Využít můžete dále také dvě SATA pozice pro pevné disky. Kolik za to? Cena tohoto drobka u nás není zatím známá, ale očekávám že bude nad 30 tisíc korun.

Názor: Technologii nVidia 3D Vision jsem si vyzkoušel na vlastní kuži na veletrhu Digitex, který proběhl před nedávnem. Proklamovaný 3D efekt ve hrách je vskutku úžasný, během hraní jsem se nedokázal z 3D prostředí her odtrhnout a hrál bych mnoho hodin v kuse. O tom, že jsem nebyl jediný svědčily i fronty před stánkem nVidie s touto technologií.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama