sony-poptavka-po-e-readerech-je-obrovska
Novinka Sony: poptávka po e-readerech je obrovská

Sony: poptávka po e-readerech je obrovská

Martin Stančík

Martin Stančík

19. 11. 2009 19:23

Společnost Sony včera prohlásila, že poptávka po elektronických čtečkách je větší, než se předpokládalo, a tak si na ně zájemci déle počkají.  

Reklama

Podle mluvčího Sony je poptávka po 399 dolarové čtečce s názvem Daily Edition opravdu velká. "Počet lidí, kteří se za poslední měsíce zaregistrovali na našem webu, aby jim byla zaslána zpráva, jakmile bude Daily dostupný, předčil naše očekávání a jakmile bude e-reader na skladě, očekávám, že se rychle stane nedostatkovým zbožím, řekl mluvčí Kyle Austin. Na stránce sonystyle.com je napsáno, že předobjednávky budou odeslány mezi osmnáctým prosincem a osmým lednem, avšak termín dodání nemůže společnost garantovat.

Sony: poptávka po e-readerech je obrovská
i Zdroj: PCTuning.cz

Daily Edition, první čtečka od Sony, byla představena v srpnu jako konkurence pro zařízení Kindle od Amazonu, které do té doby drželo na trhu s e-readery prakticky monopol. Kindle má výhodu v tom, že se prodává za 259 dolarů (verze s větším displejem je dostupná za 489 dolarů). Podle analytiků budou e-readery firem Sony, Amazon a  Barnes & Noble v Severní Americe hitem letošních Vánoc. Výrobci čteček však jsou zatím s podobnými předpověďmi opatrní.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama