Flash Player 10.1 - úspěšný reparát AMD
autor: Mirek Kočí , publikováno 19.11.2009

Společnost AMD skládala prostřednictvím ovladačů Catalyst 9.11 opravnou zkoušku z podpory GPU akcelerace videa. Jak dopadla? Na jedničku.

Nedávno jsme vám přinesli informaci o uvolnění Flash Playeru 10.1 beta s fungující GPU akcelerací videa. Server AnandTech nezahálel a přinesl jako jeden z prvních měření, kde byli zkoušce ohněm podrobeni všichni významní hráči na trhu. Okolo této recenze a novinky u nás se strhl neuvěřitelný „humbuk“. Mnozí apelovali na to, že v době vydání nebylo u karet AMD testováno s ovladači které by se mohli pochlubit oficiální podporou Flash Playeru 10.1. Výsledky tak prý mohly být neúmyslně zkresleny. Společnost AMD reagovala bleskurychle, zanedlouho a doslova za pár minut uvolnila ovladače Catalyst 9.11, které měly za úkol složit reparát. A jak dopadl?

Flash Player 10.1 - úspěšný reparát AMD

Mise splněna, povedl se na jedničku, ale pěkně popořádku. Podle nejnovějších komentářů pod článkem na AnandTech funguje akcelerace na řadě HD 4000 a výše výborně. Nám to však nestačilo, vyzkoušeli jsme vše na vlastní kůži. Uživatel našeho fóra Srandista okusil akceleraci na systému Windows 7 x64 s procesorem AMD Phenom II X3 720 BE a kartou Radeon HD 4770. Výsledek posuďte sami, ale to není vše. Pod recenzí na CDR.cz se dokonce objevil komentář, že akcelerace funguje i na řade HD 3000, konkrétně se jedná o model Radeon HD 3450. Tímto chci všechny štasťné majitele řady HD 3000 požádat, aby se nebáli přispět do diskuse vlastními zkušenostmi, pokusíme se přijít společně celé záhadě na kloub. Potřebnou betu Flash Playeru 10.1 naleznete zde.



Tagy: Flash Player AMD Catalyst Radeon  
 
Komentáře k článku
RSS
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
19.11.2009 03:45:59   95.102.55.xxx 12
Na mojom notebooku s Ati Radeon Mobility HD 3400 hw akceleracia nefunguje.
19.11.2009 06:34:38   90.183.71.xxx 03
pret83 napsal:
Na mojom notebooku s Ati Radeon Mobility HD 3400 hw akceleracia nefunguje.


Z toho si nic nedelej, ja mam v ntb 4200 a taky mi to nejede. Spis jeste hur. Pred instalaci 10.1 +- na 60% vytizene CPU, po instalaci +- na 80%.  

P.S. Jak je to s OS? Funguje to na XP, nebo je treba Vista/W7?
19.11.2009 06:35:48   217.196.213.xxx 40
Funguje i na ATI Radeon HD 3200 (780G) coz je low endovy chipset v skoro 90% NB pekny test(i se spotrebou cele sestavy, ktera pri akceleraci pres GPU klesla o 30W) najdete na www.extrahardware.cz (EXHW)
19.11.2009 07:11:51   147.32.185.xxx 00
S youtubem to nějak nespolupracuje... Všechny HD videa jedou v 480p a nehorázně kostičkované, nejdou rozběhnout ve vyšší kvalitě ani za boha, jedině manulně přidat za adresu fmt=...
Jinak znatelně lepší...
19.11.2009 08:17:39   147.230.153.xxx 20
Tak s mojí HD3200 to jede v pohodě, konečně budu moct sledovat bez problémů fullscreen, předtím to prostě nebylo ono, ale zatím mi na youtube i na streamu zlobí zobrazení v HQ
19.11.2009 09:34:23   83.208.102.xxx 11
HD 4200 (785G) WinXP SP3 - zatez cpu me ani moc nezajima, at uz HD nebo SD, pri fulscreenu neni totiz video vubec filtrovano, takze je vse zubate, nekoukatelne, aktivace ci deaktivace akcelerace nema vliv, s predchozi verzi Flashe problem nebyl.
19.11.2009 09:48:27   78.99.18.xxx 00
no skusil som to testnuť,mam phenom II 720BE a Radeon HD3850, vytazenost propcesora v HD rozliseni na youtube je 10-13%,obraz je mierne kockatejsi ale mozno to je iba moj skresleny pocit,video jemne kde tu seka,takze mam dojem ze ssa tam fakt daco deje...no treba to este doladiť je to este v plienkach...ale v catalystoch v zalozke AMD Overdrive nehlasi ziadnu aktivitu jadra...takze fakt nevim
19.11.2009 10:08:52   78.99.18.xxx 00
moment..ak sa nemylim tak to robi UVD cip...takze s jadrom grafickej to nema asi nic spolocneho...preto ziadne vytazenie..a GPU mam zatial permamnentne na 690Mhz takze ziadny usporny reizim na 300Mhz v 2D...fakt to asi dačo robi tvari sa to ako keby bezala nejaka 3D aplikacia bez vytazenia jadra..
19.11.2009 10:21:54   79.127.243.xxx 00
mam nastaveny 2d UVD na 700 mhz cili poznam kdy se zapne.. mam win7 x32 amd athlong x2 + 3870, 2gb ram
19.11.2009 11:53:12   62.209.192.xxx 02
2 msoky: hehe HD a kostkaty? to asi nebude to nejlepsi jestli to ma bejt HD kvalita tak by to melo bejt rozhodne daleko lepsi jak treba obraz z DVD
19.11.2009 10:06:19   79.127.243.xxx 01
hmmm me to nefunguje, hd3870 v 1080p cpu je tak na 70% a gpu furt na 300 mhz....
19.11.2009 10:10:06   78.99.18.xxx 00
treba stiahnut spravny flash..jeden je urceny na IE,druhy zase pre ostatne prehliadace(google,firefox)ovladace catalyst 9.11 a reštart..a tak to skus
19.11.2009 10:23:42   79.127.243.xxx 11
ani v ie nejede
19.11.2009 10:08:26   79.127.243.xxx 01
RulezZzOr napsal:
hmmm me to nefunguje, hd3870 v 1080p cpu je tak na 70% a gpu furt na 300 mhz....


aha musim instalovat jeste 9,11 du testnout :p
19.11.2009 10:12:34   78.99.18.xxx 00
daj vediet ci mas dostatocne kockate video na youtube
19.11.2009 10:18:46   90.176.16.xxx 31
Chlapi, uvádějte mi tu celou sestavu, tedy (systém,CPU,,GPU) díky.M
19.11.2009 11:07:32   78.99.18.xxx 00
Gigabyte MA790X DS4,2x1GB Dual Chanel RAM Corsair 1066Mhz,Phenom II X3 720 BE,MSI ATI Radeon HD3850 512 MB,HDD WD 640GB BE 32MB,Samsung 223F,Enermax MODU82+ 525W,Thermaltake Armor +BX VH8000BWS,Windows 7 X64...myslim ze to ti staci
19.11.2009 10:33:45   78.99.18.xxx 00
a funguje mi to vykreslovanie cez GPU...ked zapnem youtube a pustim video,graficka sa prehodi z 300Mhz na 690Mhz..Pouzivam Google Chrome v poslednej verzii 4.0.249.0 Beta..aj to vam moze pomoct
19.11.2009 11:02:03   79.127.243.xxx 10
tak nejede i tak kua
neni nejaky cleaner na flash ?:X
19.11.2009 10:54:09   85.132.165.xxx 13
19.11.2009 11:06:37   90.176.16.xxx 20
RulezZzOr napsal:
tak nejede i tak kua
neni nejaky cleaner na flash ?:X


Ano je, použijte tentýž spouštěcí soubor, jen mu při spouštění do příkazové řádky přidejte parametr -uninstallclean.
19.11.2009 20:11:02   217.117.216.xxx 00
Dobrej tak po reakcích v diskuzi jsem to taky zkusil sestava je Intel C2D E6400 2,13 Ghz ATI Radeon HD 4870 512MB 3GB ram a Windows 7 32 bit. Po naistalování toho Flashe 10.1 a ovladaču 9.11 se sice zmenšila zátež procesoru skoro o třetinu a u HD videii jde zvuk i obraz normálně ovšem u normálního videa je to rozkostičkované a ještě nesedí zvuková stopa prostě zvuk jde napřed než obraz. Takže mě to spíš uškodilo. Jsem přesně tušil že to nebude takový jak se tu uvádí !!! Nějaké návrhy jak by se to dalo spravit ? Předem díky Edit:Nové zjištění dělá to jenom v Opeře v IE to jede normálně.. Edit2: v IE nefunguje to co má spravit ten Flash Player tj. že v IE je zase vytížení procesoru cca 80-90% takže nevím kde je chyba jesli jsem stáhl nějaký špatný flash player ?
19.11.2009 21:51:33   78.99.18.xxx 00
skor by som povedal ze prehliadac ne flash player
19.11.2009 23:19:40   90.180.117.xxx 10
ASUS M3A78-T 790GX integrovaná HD3300 Sideport 128MB DDR3 1366
Athlon 64 X2 5000+
4GB DDR2 800MHz
Vista ultimate 64b
procak jede na 50% tak nevim no ..

Redakce si vyhrazuje právo odstranit neslušné a nevhodné příspěvky. Případné vyhrady na diskuze(zavináč)pctuning.cz

49 čtenářů navrhlo autorovi prémii: 22.1Kč Prémie tohoto článku jsou již uzavřené, děkujeme za váš zájem.
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.