rusove-zakazali-prodej-cod-modern-warfare-2
Novinka Rusové zakázali prodej COD: Modern Warfare 2

Rusové zakázali prodej COD: Modern Warfare 2

Martin Stančík

Martin Stančík

17. 11. 2009 18:37 22

Ruská vláda zakázala prodej nové počítačové hry, neboť prý vykresluje její občany jako teroristy.  

Reklama

Video hra Call of Duty: Modern Warfare 2 se dočkala velkého mezinárodního úspěchu - jen v USA a Velké Británii již vydělala 310 milionů dolarů. V rámci hry se uživatel stává vojákem ve speciální jednotce Task Force 141 - hrát však můžete i za jiné postavy včetně teroristů.

Rusové zakázali prodej COD: Modern Warfare 2
i Zdroj: PCTuning.cz

Kontroverzi vyvolala scéna, ve které se hráč dostane do kůže ruského zločince a střílí na letišti civilisty. Výrobce hry, společnost Activision, k tomu řekl, že "hráč může tuto scénu přeskočit, neboť na začátku hry je jasně dané, že se v ní objevují dvě scény, které některé lidi mohou pohoršit, a tak je hráč může přeskočit."

Rusové zakázali prodej COD: Modern Warfare 2
i Zdroj: PCTuning.cz

Zatímco prodejci v USA a Evropě tyto scény tolerují, některé zahraniční weby včetně známého Gamespotu se ptají, zda Activision nezašel až příliš daleko. A podobný názor má také ruská vláda, která dočasně prodej hry zastavila a stáhla ji z obchodů. Výrobce hry na toto pružně reagoval vydáním patche, který kontroverzní scény odstraňuje. Takto opravená hra by se na pulty ruských obchodů měla dostat příští měsíc - nejdřív ji však musí schválit tamní cenzoři.
 

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama