velke-zeme-se-pry-chystaji-na-kybernetickou-valku
Novinka Velké země se prý chystají na kybernetickou válku

Velké země se prý chystají na kybernetickou válku

Martin Stančík

Martin Stančík

17. 11. 2009 10:57 7

Podle zprávy společnosti McAfee jsou velké země zapojeny v "Kybernetické studené válce" - navzájem se špehují a testují své sítě v přípravách na válku po internetu.  

Reklama

Mezi tyto země lze podle McAfee zařadit USA, Izrael, Rusko, Čínu a Francii. Studii vedl bývalý poradce Bílého domu pro otázky národní bezpečnosti Paul Kurtz a přispělo do ní více než dvacet expertů z oblastí mezinárodních vztahů, národní bezpečnosti a internetové bezpečnosti. Obavy z kybernetických útoků na vládní systémy zde jsou již mnoho let. Experti nově popisují trend, kdy se jednotlivé země snaží zjistit co nejvíc informací o systémech jiných zemí a tyto země v kyberprostoru také napadnout.

Velké země se prý chystají na kybernetickou válku
i Zdroj: PCTuning.cz

"I když jsme zatím nebyli svědky opravdové kybernetické války mezi velkými zeměmi, snahy států o vytvoření schopných týmů lidí, kteří by tyto útoky mohli podniknout, jsou čím dál větší a značí, že Kybernetická studená válka již začala," píše se ve zprávě Virtually Here: The Age of Cyber Warfare od McAfee s tím, že válka po internetu může brzy započít. "Během dalších 20 až 30 let se kybernetické útoky stanou běžnou součástí válek," říká William Crowell, bývalý vysoce postavený pracovník americké státní agentury NSA.

Zdroj: CNET
 
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama