jak-bill-gates-mluvil-o-stevovi-jobsovi
Apple Novinka Jak Bill Gates mluvil o Stevovi Jobsovi

Jak Bill Gates mluvil o Stevovi Jobsovi

Martin Stančík

Martin Stančík

14. 11. 2009 10:38 9

Bill Gates se tento týden v interview opět pěkně vyjadřoval o šéfovi Apple.  

Reklama

I když spolu Apple a Microsoft v reklamách zápasí, je pravda, že vlastně se obě společnosti mají rády. Na mnoha Macích uživatelé používají Windows. A mnoho uživatelů Windows na běžném počítači používá produkty Apple jako iPod nebo iPhone. A nyní v pořadu  "Warren Buffett and Bill Gates: Keeping America Great" na televizi CNBC vyjádřil Bill Gates Stevu Jobsovi velké sympatie.

Jak Bill Gates mluvil o Stevovi Jobsovi
i Zdroj: PCTuning.cz

"Víte, Jobs udělal skvělou práci. Apple je trochu v jiném byznysu (než my), vytvářejí dohromady hardware i software. Když Jobs přišel do Apple, přivedl si tým, který do firmy přinesl inspiraci a vizi o skvělých produktech a designu, díky kterému se Apple opět postavilo na nohy. A je (pro Microsoft) skvělé mít takovou konkurenci. Microsoft píše software pro Apple, i když s ním soupeří. A Jobs ze všech šéfů v byznysu, se kterými jsem spolupracoval, ukázal nejvíce nápadů a zachránil společnost," řekl na CNBC Gates.

Jak Bill Gates mluvil o Stevovi Jobsovi
i Zdroj: PCTuning.cz

I když tato slova mohou trochu ranit Gatesova kamaráda Steva Ballmera, který nyní řídí Microsoft, jsou prokázáním respektu, který mezi sebou Jobs a Gates mají. Když se oba setkali v roce 2007 při rozhovoru pro Wall Street Journal, taktéž jeden druhého chválili a Jobs řekl, že "Gates založil první opravdu softwarovou společnost." Jak bylo uvedeno výše, Gates v současném rozhovoru pro CNBC „vypíchl“, že Microsoft stále tvoří software pro počítače Apple - uživatelé Maců se prý mohou těšit na nové Office 2010 a Gates dodal, že hlavně nová verze Outlooku pro ně bude zajímavá.

Zdroj: DailyTech
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama