intel-vypustil-zarizeni-na-cteni-tisteneho-textu
Novinka Intel vypustil zařízení na čtení tištěného textu

Intel vypustil zařízení na čtení tištěného textu

Michal Kleman

Michal Kleman

11. 11. 2009 14:57

Společnost Intel není pouze králem na poli procesorů, tato obří společnost se zabývá poslední dobou téměř veškerou technikou, ve které jsou mikroprocesory.

Reklama

Poslední zajímavá záležitost se na svět dostala z laboratoří "Digital Health Group" (divize zabývající se zdravotní péčí). Nová mobilní "čtečka" je veliká asi jako paperbacková kniha. O čtení textu se stará kamera s vysokám rozlišením, text je pak převeden do digitální formy a přečten, o colý tento proces se stará samozřejmě procesor Intel Atom. Díky tomuto zařízení budou postiženým (a popřípadně líným) přístupné mnohé informace.

Intel vypustil zařízení na čtení tištěného textu
i Zdroj: PCTuning.cz

"Jsme hrdí, že můžeme nabídnout Intel Reader lidem, kteří mají potíže se čtením klasického tištěného textu. Nyní se mohou snadno dostat k informacím, které my vnímáme jako běžné, od přečtení nabídky práce, po menu v restauraci," řekl Louis Burns, vice president a generální manager Digital Health Group.

Společně se zařízením Intel Portable Capture Station mohou být snadno naskenovány například kapitoly, nebo dokonce celé knihy. Uživatelé tohoto zařízení budou mít k dispozici velkou knihovnu materiálů. Zařízení má kromě zvýšení samostatnosti postiženého jedince zlepšit i jeho produktivitu a efektivitu, ať už v práci, ve škole, nebo doma. Intel pokračuje ve vývoji zařízení, které bude bez displeje a nebídku bude celou číst, aby bylo užitečné i úplně slepým lidem. Cena zařízení je $1499, tedy asi 25000Kč.

Podle X-Bit Labs, Exgadget a EETimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama