grafika-matrox-zvlada-az-8-monitoru
Novinka Grafika Matrox zvládá až 8 monitorů

Grafika Matrox zvládá až 8 monitorů

Michal Kleman

Michal Kleman

11. 11. 2009 14:36 11

O společnosti Matrox se  komunitě hráčů a nadšenců nemluví už dlouhou dobu, profesionálům však má stále co nabídnout.

Reklama

Matrox M9188 je první jednoslotovou grafickou kartou, která nabídne 8 DisplayPort výstupů. Tento produkt firmy Matrox je určen především pro profesionály, kteří potřebují kontrolovat více věcí najednou, a nebo mít na ploše současně velké množství dat a textu. Multi-monitorová konfigurace pomůže při dělání rychlých a kritických rozhodnutí, kde odpadá doba neustálého překlikávání mezi okny. Použít se dají například při monitorování a řízení vlakového a letadlového provozu.

Grafika Matrox zvládá až 8 monitorů
i Zdroj: PCTuning.cz

Grafický karta je vybavena celkem osmi mDP (Mini DisplyProt) konektory a je určena do slotu PCIe x16. GPU však nepodporuje WDDM a tak se můžeme rozloučit s rozhraními ve Windows Vista a Windows 7. Co se VRAM týče, grafická karta je vybavena moduly o celkové kapacitě 2GB, přes každý z mDP konektorů může být vyveden obraz až o rozlišení 2560*1600 pixelů. U levnějších karet z Řady Matrox M najdeme pouze DVI konektory, které dokážou poskytnout rozlišení maximálně 1920*1200.

Matrox M9188 se bude prodávat za neskutěčných $1995. Cena Radeonu HD5800, který sice zvládne "pouze" 6 monitorů, je přibližně 8x nižší a na takto vysokou cenu se pravděpodobně nevyšplhají ani profesionální modely FireStream s jádrem RV870, nemluvě o tom, že k mnohem vyššímu výkonu přidají i mnoho dalších možností (jako WDDM, DX11 a GPGPU použití). Karta by mohla být pro některé profesionály zajímavá - ale tak za desetinu ceny. Levnější model M9128 sice stojí $259, zato však zvládá pouze dva monitory.

Podle X-Bit Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama