cod-modern-warfare-2-hitem-sezony
Novinka COD: Modern Warfare 2 hitem sezóny?

COD: Modern Warfare 2 hitem sezóny?

Martin Stančík

Martin Stančík

7. 11. 2009 11:31 26

Zapomeňte na poprask kolem pokračování filmů Twilight nebo Avatar. Největší zábavní hit těchto Vánoc, video hra, vyjde v úterý a jmenuje se Call of Duty: Modern Warfare 2.  

Reklama

Tento titul, který vydává společnost Activision Blizzard, je nejočekávanější hrou roku - ať již podle nadšených bloggerů, tak podle analytiků na Wall Street. Hra však také přichází v době těžkých ekonomických časů, které se samozřejmě dotkly i herního průmyslu. Acitivison na tento titul hodně spoléhá - akcie firmy s očekáváním nového Call of Duty jdou prudce nahoru. Podle analytiků si hard-core hráči, převážně mladí muži, pro hru, která v USA bude stát 60 dolarů, přímo poběží. Activision díky tomu se svými partnery o půl noci v den vydání otevře 10 000 kamenných obchodů po celé Americe.

COD: Modern Warfare 2 hitem sezóny?
i Zdroj: PCTuning.cz

Předpokládá se, že do konce tohoto roku se prodá 11-13 milionů kopií Call of Duty: Modern Warfare 2. Podle Activisionu je počet předobjednávek rekordní. "Je pravděpodobné, že vydání této hry bude jedním z největších vydání titulu v zábavním průmyslu vůbec," řekl tento týden šéf Activisionu Robert Kotick. Podle analytika Davida Handlera z MKM se hry prodá jen první den 5 milionů kopií a za první týden 7-8 milionů, čímž by COD: Modern Warfare 2 porazilo GTA IV, kterého se první den prodalo 3.6 milionu kopií a 6 milionů za první týden, neboli půl miliardy dolarů v tržbách za první týden. Call of Duty: Modern Warfare 2 je šestým pokračováním série.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama