realisticke-rendery-od-fermi
Novinka Realistické rendery od Fermi

Realistické rendery od Fermi

Michal Kleman

Michal Kleman

2. 11. 2009 19:59 26

Na internet unikly části prezentace grafického jádra nVidia Fermi, mimojiné můžeme vidět dosud nejvěrnější rendering.

Reklama

Uniklé obrázky jsou opravdu téměř nerozeznatelné od fotek, vytvořeny byly Raytracingem a realismu dopřává i skvělé osvětlení a hloubkové rozostření (Depth Of Field), určitě si však všimněte také vousů, obočí a řas, které jsou vyvedené téměř dokonale. I přes to, že se rozplývám nad kvalitou snímků, je velice pravděpodobné, že jde o "pre-rendrované" záběry, nikoliv o real-time rendery (i když uznejte - to by byla teprve pecka!). I přes zmíněné pochybnosti však prezentace slibuje real-timový rendering pomocí Raytracingu, pochybuji však, že v takové kvalitě.

Realistické rendery od Fermi
i Zdroj: PCTuning.cz

Realistické rendery od Fermi
i Zdroj: PCTuning.cz

V postu na serveru PCZilla se autor rozepisuje o dalších informacích o grafických procesorech Fermi, bohužel nezmiňuje nic moc nového. Zajímavé je však například srovnání, ve kterém se uvádí, že grafika (popř GPGPU řešení) je přibližně o desetkrát levnější, než shodně výkonné procesorové řešení a asi dvacetkrát energeticky úspornější. Ač se nám to může líbit nebo ne, nVidia se odklání od hráčů a začíná se orientovat na podnikovou sféru, kde je samozřejmě mnohem více peněz. Fermi je navržené tak, aby zprovoznilo ohromnou spoustu aplikací, od podpory mnohých API je samozřejmě změnou i to, že grafické jádro bylo speciálně designováno pro programy v jazyce C++ a na trh se dostane společně s developerským programem VisualStudio.

Realistické rendery od Fermi
i Zdroj: PCTuning.cz

Paraelní výpočty můžou urychlit velkou řadu aplikací - ať už jde o výrobu her, nebo filmů, architektonické modely a tvorbu továrních zařízení. Uplatnění mají grafiky najít také v mediciíně, armádě, vědě, ale také například v NASA. Jsem osobně zvědavý, jak se nVidia v takovéto situaci zachová k hráčům a fyzickým osobám jakožto koncovým odběratelům, pro vlastní dobro doufejme, že se od nás časem neodvrátí nadobro, i když to pravděpodobně není ani v plánu.

Podle PCZilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama