lide-kteri-ilegalne-stahuji-hudbu-si-ji-take-vice-kupuji
Novinka Lidé, kteří ilegálně stahují hudbu si ji také více kupují

Lidé, kteří ilegálně stahují hudbu si ji také více kupují

Martin Stančík

Martin Stančík

2. 11. 2009 16:43 6

Podle nového průzkumu lidé ve Velké Británii, kteří nelegálně stahují hudbu, kupují více legálních CD, než ti, kteří P2P sítě nevyužívají.  

Reklama

Ti, kteří v průzkumu uvedli, že nepoužívají žádné P2P sítě, ročně za hudbu utratí průměrně 44 liber (1300 Kč), zatímco lidé, kteří hudbu ilegálně stahují, si pak kupují i legální alba a za hudbu tak překvapivě ročně průměrně utratí 77 liber (2280 Kč). Téměř jeden člověk z deseti v průzkumu uvedl, že ilegálně stahuje hudbu. Z této skupiny lidí však 8 z 10 uvedlo, že si také CD či jednotlivé skladby kupují legálně. Celkově v průzkumu odpovídalo 1008 respondentů ve věku 16 až 50 let.

Lidé, kteří ilegálně stahují hudbu si ji také více kupují
i Zdroj: PCTuning.cz

Polovina z těchto lidí řekla, že si hudbu hledá na hlavně na YouTube, 22% pak poslouchá internetové rádio. Tři čtvrtiny respondentů mezi 16-24 lety řekly, že jsou připravené za hudbu platit a optimální cena pro ně je 45 pencí (13 Kč) za skladbu - ve většině případů však jednotlivé skladby ve Velké Británii stojí 2x tolik. "Politici a hudební společnosti si musí uvědomit, že lidé jsou připraveni platit, ale ne tak vysoké ceny," stojí v prohlášení skupiny Demos, která průzkum prováděla.

Zdroj: BBC
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama