hororove-hry-jdou-na-dracku
Novinka Hororové hry jdou na dračku

Hororové hry jdou na dračku

Martin Stančík

Martin Stančík

30. 10. 2009 10:50 1

Co mají společného Jigsaw z filmu "Saw", Freddy Krueger a Jason z filmu "Pátek třináctého"? Video hry s nimi se skvěle prodávají.  

Reklama

Hororové video hry zažívají rekordní rok. Podle analytika Michaela Pachtera se jen v USA od začátku roku do konce září prodaly hry na motivy hororů za 147 milionů dolarů - pro porovnání, za celý rok 2008 to bylo pouze 131 milionů dolarů. "Video hry s hororovými náměty jistě táhnou lidi, kteří již shlédli film, neboť přinášejí nové možnosti," říká herec Kane Hodder, muž, který se skrývá za maskou Jasona v již zmíněném filmu Pátek třináctého.

Hororové hry jdou na dračku
i Zdroj: PCTuning.cz

S nadcházejícím Halloweenovým víkendem se očekává, že kina, ve kterých se promítají filmy jako Saw VI, Paranormal State nebo Zombieland, budou narvána k prasknutí. "Halloween fanouškům dává možnost nasadit si kostýmy, ale video hry jim umožní stát se součástí toho světa," říká další herec Rober Englund, který hrál Freddyho Kruegera. Pro konzole Xbox 360 a PS3 byla k příležitosti šestého pokračování Saw vydána i stejnojmenná hra.

Hororové hry jdou na dračku
i Zdroj: PCTuning.cz

V březnu tohoto roku pak byla vydána hra Resident Evil a podle společnosti NPD se jí do dnešního dne prodalo téměř dva miliony kopií, což opět ilustruje zájem o tento žánr. A činí se i společnost EA, který právě vydala hru Dead Space: Extraction pro Wii, což je pokračování hitu minulého podzimu, který byl vydán pro Xbox 360 a PS3. Příští rok se pak hráči dočkají Dead Space 2. A sedmnáctého listopadu vyjde další hororový hit - Left 4 Dead 2.

Zdroj: Reuters
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama