wii-se-prodava-o-52-mene
Novinka Wii se prodává o 52% méně

Wii se prodává o 52% méně

Martin Stančík

Martin Stančík

29. 10. 2009 11:24

Nintendo dnes oznámilo, že po její herní konzoli Wii je o polovinu nižší poptávka, než tomu bylo na jaře.  

Reklama

Nintendo dnes zveřejnilo finanční zprávu za uplynulé čtvrtletí ze které vyplývá, že tržby konzole Wii v minulém čtvrtletí oproti tomu předchozímu spadly o 52%. Poptávka po této konzoli spadla hlavně kvůli tomu, že konkurence zlevnila své konzole a vydala velmi očekávané tituly tohoto roku. Přenosná konzole Nintenda s názvem DS pak čelí stále tvrdší konkurenci od Apple a jeho iPhonu, který se stal populární herní platformou. A stejně jako ostatní japonští exportéři, i Nintendo bylo postiženo silným yenem.

Wii se prodává o 52% méně
i Zdroj: PCTuning.cz

Společnost tak snížila o celou čtvrtinu očekávané tržby za rok 2009 a aby zvýšila poptávku po svých produktech, oznámila vydání nové verze konzole DS. "Nemusí to však stačit. Oni pouze inovují staré věci. Potřebujeme slyšet, jaké nápady mají do budoucna," říká analytik Hiroshi Kamide. "Současné platformy stále dokáží generovat slušný zisk, avšak je potřeba, aby společnost ukázala, že plánuje i nové produkty." Podle analytické společnosti NPD předskočilo v tržbách herních konzolí v USA v září Nintendo poprvé Sony se svým PS3.

Wii se prodává o 52% méně
i Zdroj: PCTuning.cz

Wii dominovalo hernímu průmyslu uplynulé tři roky, hlavně díky tomu, že bylo odlišné od konkurence a nezaměřovalo se na hard-core hráče. Nintendo minulý měsíc v reakci na Sony a Microsoft zlevnilo svou konzoli o 20% a za uplynulé čtvrtletí hlásí příjmy ve výši 709 milionů dolarů – v porovnání s minulým rokem to je poloviční propad. Předpokládá se, že Nintendo to nebude mít jednoduché ani v prosinci, kdy bude vydáno očekávané pokračování hry Final Fantasy pro konzoli PlayStation 3.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama