boji-se-microsoft-antimonopolnich-uradu
Novinka Bojí se Microsoft antimonopolních úřadů?

Bojí se Microsoft antimonopolních úřadů?

Martin Stančík

Martin Stančík

28. 10. 2009 20:37

Jak moc agresivně bude Microsoft propagovat své služby Windows Live po vydání nového operačního systému?  

Reklama

Již více jak rok Microsoft vybírá některé funkce z Windows a zpřístupňuje je jako "nadstandardní" služby zdarma v rámci svých Windows Live Essentials, které nabízejí například galerii fotografií, program pro práci s videem Movie Maker, Live Writer, Messenger a Mail. I když se představitelé Microsoftu vyhýbají tomu, aby řekli, že odstraňováním některých programů a funkcí z Windows se snaží vyhnout problémům s antimonopolními úřady, podle pozorovatelů to bude jeden z hlavních důvodů. Problémem pro Microsoft však může být, že uživatelé o dostupnosti těchto vyjmutých funkcí a aplikací nemusejí vědět.

Bojí se Microsoft antimonopolních úřadů?
i Zdroj: PCTuning.cz

Mary Jo Foley z webu ZDNet se tedy Microsoftu zeptala, jakým způsobem chce společnost dát o existenci Windows Live Essentials (WLE) uživatelům vědět. Softwarový gigant odpověděl, že informace zákazníci najdou na webech Windows.com, Microsoft.com, Live.com a ti, kteří mají zapnuty automatické aktualizace se o WLE dozví i na stránce Microsoft Update. Microsoft nedodal, že jedním ze způsobů propagace WLE i  jsou "značkové" počítače přímo z kamenné prodejny společnosti. Počítače s Windows 7 z obchodů společnosti totiž již v systému mají WLE spolu s dalšími aplikacemi jako Security Essentials, Silverlight, či Bing 3D Maps předinstalovány.

Bojí se Microsoft antimonopolních úřadů?
i Zdroj: PCTuning.cz

Tato značková PC jsou od Sony, HP, Dellu, Aceru, Lenova a dalších výrobců. Je však opravdu zvláštní, že Microsoft nepodporuje Windows Live Essentials například širší reklamní kampaní - na to, že tento balík obsahuje zajímavé produkty, o něm spousta uživatelů vůbec neví. Nemyslíte, že nedostatečnou prezentací WLE dává softwarový gigant pouze prostor konkurenci?
 

Zdroj: ZDNet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama