prehled-e-readeru
Novinka Přehled e-readerů

Přehled e-readerů

Martin Stančík

Martin Stančík

28. 10. 2009 20:13 5

Vypadá to, jako by se s elektronickými čtečkami roztrhl pytel. Přinášíme vám proto podrobnější informace o dvou již vydaných čtečkách a dvou plánovaných.  

Reklama

1. Barnes & Noble Nook: O Nooku se psalo a mluvilo asi nejvíce, zvláště po té, co informace o této čtečce byly zveřejněny v deníku Wall Street Journal den před jeho vydáním. S cenou 260 dolarů, barevným displejem a platformou Android od Googlu bude Nook zcela jistě konkurencí pro Amazon a jeho Kindle. Navíc uživatelé tohoto zařízení budou mít přístup k více než milionu knih online, což je 2x tolik než co nabízí Amazon. Knihy do Nooku navíc uživatelé mohou stahovat přes Wi-Fi.

Přehled e-readerů
i Zdroj: PCTuning.cz

2. Plastic Logic Que: Plastic Logic, který dříve spolupracoval s Barnes & Noble, oznámil své plány na vydání vlastního e-readeru 19. října. Čtečka s dotykovým displejem se má jmenovat Que a bude zaměřena na firemní zákazníky a náročnější uživatele. Que by podle dostupných informací mělo podporovat dokumenty v PDF a formátech Wordu, Excelu a Powerpointu. Zařízení bude navíc schopno připojit se k internetu přes 3G sítě či Wi-Fi. Cena a datum vydání budou oznámeny na konferenci CES 2010 sedmého ledna.

Přehled e-readerů
i Zdroj: PCTuning.cz

3. Spring Design Alex: Společnost Spring Design se snažila "vyfouknout" publicitu Barnes & Noble den před uvedením jejich čtečky, a představila e-rader se dvěma displeji s názvem Alex, který také běží na Androidu. Alex navíc uživateli umožní označit část textu, převést ji do černobílé a šetřit tak baterii (normálně je displej Alex barevný). cena zatím nebyla oznámena a zařízení má být vydáno na konci tohoto roku.

Přehled e-readerů
i Zdroj: PCTuning.cz

4. Amazon Kindle: I když je stále dominantním e-readerem na trhu, kdo ví, jak dlouho tomu tak ještě bude. Amazon má výhodu, že se jeho čtečka prodává i jinde, než v USA (za 259 dolarů). Společnost také oznámila, že aplikaci Kindlu zpřístupní i pro Mac. Podle analytiků je však stále cena nad 200 dolarů za takto jednoúčelové zařízení příliš vysoká. Co si o čtečkách myslíte vy?
 

Zdroj: ZDNet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama