mckinnon-ma-novou-nadeji
Novinka McKinnon má novou naději

McKinnon má novou naději

Martin Stančík

Martin Stančík

27. 10. 2009 10:23

Britský ministr spravedlnosti Alan Johnson řekl, že před vydáním hackera Garyho McKinnona prostuduje nové údaje o jeho zdraví.  

Reklama

Johnson také prohlásil, že na nějaký čas zastavil jednání v případu McKinnona, aby jeho právníkům dal čas pro podání žaloby evropskému soudnímu dvoru. Dříve v tomto měsíci bylo McKinnonovi, který trpí Aspergerovým syndromem, zamítnuto odvolání k britskému Nejvyššímu soudu. Brit je obviněn z největšího průniku do systémů americké armády všech dob. Johnson nově prohlásil, že údaje o zdravotním stavu McKinnona "zhodnotí velmi důkladně" a dodal, že tak chce dát jeho právníkům čas na podání žaloby do Štrasburku.

McKinnon má novou naději
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud by byl McKinnon vydán do USA, mohl by ho tamní soud poslat až na šedesát let do vězení. Příznivci tohoto počítačového piráta již sepsali nespočet peticí, aby byl muž souzen ve Velké Británii - Spojené státy však na základně bilaterálních dohod mezi USA a Británií vydání McKinnona požadují. Za McKinnona se již postavili i někteří významní britští politici. Alan Johnson v srpnu řekl, že se do záležitosti nemůže zapojovat, neboť by jeho rozhodnutí o nevydání McKinnona mohlo být v budoucnu vykládáno jako precedens.
 

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama