amd-hemlock-na-konci-listopadu
Novinka AMD Hemlock na konci listopadu

AMD Hemlock na konci listopadu

Michal Kleman

Michal Kleman

26. 10. 2009 15:12 2

Nadšenci se jistě těší na dvoučipovou kartu z dílen AMD s novými jádry RV870. Bohužel si pravděpodobně budou muset počkat o několik týdnů déle.

Reklama

Vlajková loď grafického segmentu AMD, známá jako Hemlock, se pravděpodobně zdrží, a to přibližně o dva až čtyři týdny /původně měl být Hemlock dostupný na konci října (Október). Po změně ve značení najdeme dvoučipové karty pod názvem Radeon HD59X0. Podle zahraničních zdrojů jsou vzorky těchto karet již mezi testery a model HD5950 si prý v zátěži řekne až o 300W, což je poněkud překvapující informace, vzhledem k tomu, že duální řešení většinou nedosahuje dvojnásobné spotřeby jednočipové karty. Radeon HD5850 spotřebuje v zátěži až 150W, tedy téměř přesný svojnásobek, na druhou stranu například Radeon HD4870 si řekl o 160W, kdežto dvoučipová verze spotřebovala "jen" 285W a podobných příkladů je v historii mnohem více.

AMD Hemlock na konci listopadu
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle předchozích zkušeností bychom mohli soudit, že spotřeba nových Radeonů bude okolo 260W, napovídají tomu i 6+8 pinové napajecí konektory, zpráva o 300W spotřebě tedy může a nemusí být úplně pravdivá. Musíme si počkat na ověřené výsledky, přeci jen, tato informace pochází z Fudzilly.

Nové Radeony HD5900 budou jistě nejvýkonnějším z dostupných řešení, Fuad Abazovic z Fudzilly však jedním dechem dodává, že na výkonostním trůnu tyto karty nebudou sedět dlouho, konkurenční nVidia Fermi prý stihne svůj debut v roce 2009 a smete i dvoučipové karty AMD. Radeony HD5900 snad hned při vypuštění uvidíme v obou variantách (jak HD5950, tak HD5970) za cenu od $499 za dražší model.

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama