windows-7-se-prodavaji-rychlosti-3-kusu-za-minutu
Novinka Windows 7 se prodávají rychlostí 3 kusů za minutu

Windows 7 se prodávají rychlostí 3 kusů za minutu

Martin Stančík

Martin Stančík

23. 10. 2009 16:23 19

Nový operační systém Microsoftu se zatím prodává velmi dobře.  

Reklama

Spuštění prodeje nového operačního systému Windows 7 si v Londýně nenechalo ujít více než 500 lidí, kteří v noci z 21. října neváhali stát v řadě před obchodním centrem PC World. Na webu se dokonce systém prodával rychlostí 3 kusy za minutu. Největší zájem byl o verzi Home Premium Family Pack, která umožňuje instalaci až na tři osobní počítače. Nový operační systém má nahradit kritizovaného předchůdce Windows Vista. Windows 7 mají přinést nenáročné prostředí s širokým spektrem doplňků a možnostmi propojení s ostatními zařízeními.

Windows 7 se prodávají rychlostí 3 kusů za minutu
i Zdroj: PCTuning.cz

Microsoft se na vydání Windows 7 připravoval a zkoumal chování uživatelů. Bylo například zjištěno, že nabídku Start každý využije během jednoho přihlášení přibližně 12x nebo že průměrně bývá souběžně otevřeno 2 až 7 oken. Některé z představených novinek mohou být povědomé zejména uživatelům počítačů Mac. Například možnost přetáhnout si ikonu do panelu často spouštěných aplikací nebo náhledy všech spuštěných aplikací.

Windows 7 se prodávají rychlostí 3 kusů za minutu
i Zdroj: PCTuning.cz

Mezi další lákadla patří větší kontrola nad chováním oken, možnost náhledu dvou oken bok po boku (čtení 2 textů, srovnávání nabídek na internetu) anebo menší načítací čas systému a spotřeba energie, což bude zajímat zejména majitele přenosných počítačů. V současnosti běží některá z verzí Windows na více než 90% počítačů. Ovšem Windows 7 vstupují do měnícího se prostředí a někteří odborníci tvrdí, že éra Windows je ta tam. Stále více aplikací se přesouvá na web (cloud computing) a proto i Microsoft loni představil svůj „mrak“ s názvem Azure.

Windows 7 se prodávají rychlostí 3 kusů za minutu
i Zdroj: PCTuning.cz

Konkurence navíc přichází s novými systémy jako Ubuntu nebo Google Chrome. Přesto mnoho lidí, zůstává věrno systému Windows. Ti, kteří uvažují o přechodu ze systému Vista by neměli mít problém, ovšem Microsoft upozorňuje, že upgrade ze starších verzí by mohl být "obtížnější" a proto doporučuje provést novou instalaci nebo rovnou počkat na koupi nového počítače. Před neuváženým spěchem varují i někteří experti, protože chyby k novému softwaru neodmyslitelně patří. Takže pokud nejste fandové instalací záplat a upgradů, doporučují analytici si tak rok počkat.
 

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama