microsoft-a-google-uzavreli-dohodu-s-twitterem
Novinka Microsoft a Google uzavřeli dohodu s Twitterem

Microsoft a Google uzavřeli dohodu s Twitterem

Martin Stančík

Martin Stančík

22. 10. 2009 21:35

Microsoft a Google nezávisle na sobě uzavřeli dohodu s Twitterem, aby obsah z této sociální sítě byl v reálném čase přístupný pomocí vyhledávačů obou společností.  

Reklama

V rámci zatím posledního kola v boji obou gigantů Google a vyhledávač Microsoftu Bing nabídnou veřejně přístupná data z Twitteru. Díky této dlouho očekávané dohodě by měl Twitter (z reklamy) konečně začít pořádně vydělávat. Podle analytiků se také ukazuje, jak důležitá jsou pro vyhledávače data v reálném čase. Podle Googlu budou zprávy z Twitteru do vyhledávání zapojeny "během následujících měsíců." Žádná ze společností se nevyjádřila k finanční stránce dohody. Microsoft také oznámil, že uzavřel i obdobný obchod s Facebookem.

Microsoft a Google uzavřeli dohodu s Twitterem
i Zdroj: PCTuning.cz

Twitter je na trhu pouhé tři roky a za tu dobu se stal hlavně v zámoří opravdovým fenoménem. V září společnost v rámci vlny financování od investorů obdržela sto milionů dolarů a hodnota firmy je nyní ceněna na jednu miliardu dolarů. Twitter zatím však měl problém - na to, jak je známý, nedokázal generovat větší množství peněz. Microsoft data z Twitteru chce do svého vyhledávače implementovat během pár týdnů - Facebook přibude později. Podle Shyryl Sandbergové z Facebooku ani jedna strana v rámci nově uzavřené dohody té druhé nic nezaplatí.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama