chteli-byste-znat-miru-zlocinnosti-ve-svem-meste
Novinka Chtěli byste znát míru zločinnosti ve svém městě?

Chtěli byste znát míru zločinnosti ve svém městě?

Martin Stančík

Martin Stančík

20. 10. 2009 00:00 9

Po té, co Britové spustili web, na kterém se mohou podívat, jak rychle se na internet připojují jejich sousedí, je zde další zajímavá služba.  

Reklama

Ve Velké Británii nyní byla spuštěna online interaktivní mapa, na které můžete vidět míru zločinnosti na různých místech země. Již v lednu 43 policejních okrsků začalo na internet umisťovat údaje o zločinu v té které oblasti a nová stránka je nyní shromažďuje. Lidé v Británii se nyní mohou podívat na celkový počet zločinů v oblasti nebo vyhledávat jednotlivé přečiny proti zákonu jako například vloupání, násilné činy či krádeže automobilů. Stránky také umožní porovnávat údaje o zločinech dané oblasti v čase.

Chtěli byste znát míru zločinnosti ve svém městě?
i Zdroj: PCTuning.cz

"Víme, že veřejnost o tyto informace má zájem," říká britský poslanec David Hanson. "Některé oblasti mají horší pověst, než jaká je realita a díky této mapě se lidé konečně budou moci podívat na fakta o zločinu té které oblasti." Na druhou stranu se někteří pozorovatelé obávají, aby se z těchto map nepoučili i zločinci a nestahovali se do již tak problémových čtvrtí, ve kterých policie zločin nezvládá. Co si myslíte o této nové službě? Myslíte si, že by měla smysl i u nás?
 

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama