uspeje-google-se-svymi-apps
Novinka Uspěje Google se svými Apps?

Uspěje Google se svými Apps?

Martin Stančík

Martin Stančík

19. 10. 2009 00:00

Podle Googlu nyní jeho internetový kancelářský balík používají více než dva miliony firem a společnost dnes začne svou globální marketingovou kampaň.  

Reklama

Velké marketingové kampaně nejsou pro Google vůbec typické, avšak nyní se společnost rozhodla, že chci v boji proti kancelářským balíkům Microsoftu a IBM přitvrdit, a spouští globální kampaň, která se mimo jiné odehraje ve Francii, Japonsku a Británii. Zatímco Microsoft a IBM dominují v oblasti služeb firemních e-mailů, Google se snaží společnosti přesvědčit, aby přešly k jeho balíku internetových služeb, které se nacházejí na serverech Googlu a ne na serverech jednotlivých firem.

Uspěje Google se svými Apps?
i Zdroj: PCTuning.cz

Díky tomu by firmy měly ušetřit na údržbě, avšak mnozí analytici poukazují na stále častější výpadky služeb Googlu - naposledy byl jeho Gmail nedostupný v září -, které si společnosti nemohou dovolit. Podle Toma Austina ze společnosti Gartner by firmy na služby Googlu přejít postupně mohly, avšak bude to otázka několika let a navíc Microsoft, Cisco i IBM podobné služby spouští také. Google Apps, jak společnost službu nazvala, podle jejího šéfa Erica Schmidta produkují stovky milionů dolarů ročně.

Uspěje Google se svými Apps?
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle mluvčího Andrewa Kovacse se tým, který se o Google Apps stará, během minulého roku zdvojnásobil a nyní má více než 1000 zaměstnanců. Podle Googlu jeho Apps používají 2 miliony společností, zatímco v červnu to bylo jen 1.75 milionu. Větší firmy, které služby Googlu využívají, za ně platí ročně 50 dolarů na jednoho zaměstnance, menší společnosti do 50 zaměstnanců mohou Apps využívat zcela zdarma. Apps také využívají jednotliví uživatelé - podle Googlu jich v současné době je okolo 20 milionů.

Zdroj: Reuters
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama