obchod-s-knihami-od-googlu
Novinka Obchod s knihami od Googlu

Obchod s knihami od Googlu

Martin Stančík

Martin Stančík

15. 10. 2009 00:00

Google plánuje spuštění online obchodu s elektronickými knihami.  

Reklama

Google dnes oznámil, že spustí v první polovině příštího roku službu Google. Společnost tak chce přitrvrdit v boji proti konkurenčnímu Amazonu. Ze začátku chce internetový gigant nabízet ve spolupráci s vydavateli okolo půl milionu internetových knih. Čtenáři si knihy budou moci koupit přímo od Googlu či v jakémkoli jiném online knihkupectví. "Nejsme zaměřeni na jeden e-reader," říká Tom Turvey z Googlu s tím, že jeho společnost se snaží být objektivní a nabídne knihy pro všechny čtečky, které jsou na trhu.

Obchod s knihami od Googlu
i Zdroj: PCTuning.cz


Oznámení Googlu přichází týden po té, co Amazon řekl, že svou čtečku Kindle začne prodávat ve sto zemích světa. V minulém roce se v USA prodalo asi milion kusů e-readerů a analytická společnost Forrester předpokládá, že v tomto roce se jich prodají asi tři miliony kusů. Před týdnem se také objevily "drby", že svůj e-reader plánuje i Microsoft - jeho šéf Steve Ballmer to však popřel. Google Editions má být jakási databáze knih, které společnost naskenovala na internet.

Obchod s knihami od Googlu
i Zdroj: PCTuning.cz


Bude to vůbec poprvé, co Google začne na tomto svém počinu vydělávat - a je mu jedno, zda si knihu čtenář koupí přímo u něj, či například na Amazonu, který bude knihu stejně brát z Google Editions. Amazon (či jiný prodejce) se totiž s Googlem v takovém případě rozdělí. Za knihy budou uživatelé platit pomocí systému Google Checkout a prohlížet elektronické knihy budou moci i bez připojení k internetu (pokud si je celé stáhnou).
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama