prototyp-fermi-predstaven-na-gtc
Novinka Prototyp Fermi představen na GTC

Prototyp Fermi představen na GTC

Václav Vlček

Václav Vlček

1. 10. 2009 00:00 30

Jen-Hsuan Huang ukázal prototyp nové generace grafických karet Nvidia a nastínil, jaký výkon bude mít Fermi v GPGPU výpočtech.

Reklama
Prototyp Fermi představen na GTC
i Zdroj: PCTuning.cz

Na první pohled vypadá prototyp Fermi jako běžná dnešní dvouslotová GeForce. Pochopitelně je možné, že design se ještě změní před uvedením, ale podle slov Jen-Hsuan Huanga by měla mít nová grafická karta v podstatě stejné energetické nároky jako stávající generace akcelerátorů. A tak by byl dvouslotový chladič logickým řešením.

Na keynotes bylo také prezentována simulace zobrazující hvězdy v galaxii, kde jsou hodně využívány  double precision výpočty. Na stávající platformě Tesla systém běžela simulaca rychlostí cca 3.5 fps. Na nové Fermi pak 16-18 a Jen-Hsuan dále prezentoval, že s poslední verzí ovladačů je výkon ještě o poznání vyšší.

Zaímavou informací je i to, že karty postavené na platformě Fermi ještě nějakou tu dobu neuvidíme v obchodech. Jen-Hsuan odmítl sdělit konkrétní termín a na přímou otázku, jestli to bude v prvním nebo druhém kvartálu příštího roku odpověděl, že jediné coje jisté, že karta bude uvedena v úterý. Ale které úterý to bude? Každopádně podle všeho by měly být do vánoc dostupné alespoň první samply pro testy a benchmarky. Teoreticky. Každopádne Jen-Hsuan zdůrazňujě, že se "Nvidia nesnaží soutěžit s AMD a za každou cenu uvést nový produkt. Platforma Fermi má zákazníkům přinést spousty nových možností a to je důležitější, než jenom nějaký ten výkon navíc". 

Prototyp Fermi představen na GTC
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Prototyp Fermi představen na GTC
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama