madonna-konecne-na-youtube
Novinka Madonna konečně na YouTube?

Madonna konečně na YouTube?

Martin Stančík

Martin Stančík

29. 9. 2009 00:00 1

Společnost Warner je blízko dohody s YouTube, na jehož stránce by se tak konečně mohla objevovat hudební videa od známých interpretů.  

Reklama

Díky dohodě, která je podle jednoho zdroje "na spadnutí", by konečně byly zažehnány spory okolo licenčních práv, kvůli kterým v lednu tohoto roku Warner z YouTube odstranil videa všech svých interpretů. Pokud bude dohoda uzavřena, na YouTube.com se objeví zpěváci, kteří patří pod Warner - jako například Madonna nebo Green Day - spolu s těmi od konkurenčních vydavatelství jako EMI, Sony a Universal, která již dohodu s YouTube uzavřenou mají. Podrobnosti o finanční stránce mezi YouTube a Warnerem nejsou zatím známy.

Madonna konečně na YouTube?
i Zdroj: PCTuning.cz

Dohoda by také mohla Warneru otevřít dveře k nové platformě Vevo, kterou podporuje Universal a Sony a bude postavena na technologiích YouTube. Vevo je zatím v ranném stádiu vývoje a podle analytiků by mělo jít o portál největších vydavatelství, na kterém by tudíž byli téměř všichni interpreti. Videa na Vevo by podle všeho měla být bezplatná, avšak podporována notnou dávkou reklamy. Šéfem celé platformy byl prozatím určen Rio Caraeff z Universal Music Group.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama