asus-sabertooth-55i-a-jeji-cena
Novinka Asus SaberTooth 55i a její cena?

Asus SaberTooth 55i a její cena?

Michal Částka

Michal Částka

28. 9. 2009 00:00 20

Společnost Asus představuje základní desku SaberTooth 55i a my víme prodejní cenu!

Reklama

Je to asi tak měsíc, co jsme Vám představili novou základní desku Asus SaberTooth 55i. Dnes se objevilo dalších několik fotografií a i cena za kterou se tahle kráska bude prodávat. Pro malé připomenutí. Jedná se o novou řadu TUF, neboli The Ultimate Force, která se bude řadit mezi řady EVO a ROG. Nepůjde tedy o naprostý high-end, ale spíše o "střední třídu" základních desek. To nemění nic na faktu, že bude velice slušně vybavená.

Asus SaberTooth 55i a její cena?
i Zdroj: PCTuning.cz

SaberTooth 55i je vybavena 12+2 fázovým napájením procesoru, podporuje LGA1156 a čtyři pamětové moduly typu DDR3. Dva PCI-Express sloty s x16 linkami se postarají o režim SLI nebo CrossfireX. Zajimavý je chladič s názvem Ceramix, který by měl zvýšit učinnost odvodu tepla z chipu, než obyčejné hliníkové pasivní chladiče a to díky pórovité struktuře povrchu.

Asus SaberTooth 55i a její cena?
i Zdroj: PCTuning.cz

Kromě vylepšeného chlazení najdete jeden eSATA port, Gigabitový Ethernet, 7,1 kanálový zvuk a 8 standardních S-ATA konektorů pro připojení pevných disků nebo mechanik. Pro Overclockery jsou tu tlačítka Power a Reset umístěné přímo na základní desce. No a jaká bude vlastně cena? Ta se bude s největší přavděpodobností v Evropě pohybovat na hranici 177 Euro = cca 4400 Kč. Teď už jenom záleží, kolik bude stát u nás v ČR a jestli se takový nákup vůbec vyplatí s porovnáním s ROG edicí základních desek.

Zdroj: TCmagazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama