amd-predvadi-dualni-5800
Novinka AMD předvádí duální 5800

AMD předvádí duální 5800

Ace.

Ace.

24. 9. 2009 00:00 16

Ještě ani neminulo nadšení z výkonu Radeonů 5800 a AMD ukazuje novou duální kartu...

Reklama

Karta s kódovým označením Hemlock obsahuje dvě jádra Cypress a měla by se dostat na trh někdy během listopadu (11) nebo prosince (12) s cenou pod 500 dolarů. Jak už jste si mohli přečíst v článku  Tomáše Šulce, AMD má v plánu uvést všechny grafické karty ze série 5000 během příštích 5 měsíců. Po high-endových grafikách Cypress (58*0) a Hemlock (5970) přijde na řadu slabší Juniper (57*0) a na začátku příštího roku také low-endová jádra Redwood a Cedar. 

AMD předvádí duální 5800
i Zdroj: PCTuning.cz

A teď už k samotné prezentaci. Počítač s kartou Hemlock předváděl technologické demo Aliens vs Predator, což je DX11 titul s plnou podporou  DX11 lahůdek, jako například teselace objektů a povrchů nebo high-definition Ambient Occlusion. Hra samotná vyjde v prvním kvartálu příštího roku, takže je ještě trochu brzy soudit výkon karty, ale podle redaktorů VR-zone to vypadá nadějně. 

AMD předvádí duální 5800
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud plánujete zakoupení nového high-endu od AMD, měli byste si pořídit opravdu velkou skříň - karta totiž podle dostupných informací bude okolo 30cm dlouhá. Jako obvykle se na trh dostanou dvě verze, jejichž názvy ještě nebyly oficiálně potvrzeny. Karta v demonstračním počítači běžela na taktech 725MHz pro jádro a 4GHz pro GDDR5 paměti, takže šlo pravděpodobně o pomalejší model, ovšem takty se do uvedení mohou klidně ještě změnit.

Zdroj: VR-Zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama