gulftown-vyfocen-a-pretaktovan
Novinka Gulftown vyfocen a přetaktován

Gulftown vyfocen a přetaktován

Michal Kleman

Michal Kleman

22. 9. 2009 00:00 9

O procesoru Gulftown bychom oficiálně ani neměli vědět, na internetu je vše a jeden z těchto procesorů padl do rukou redaktorům serveru PC Games Hardware.

Reklama

Šestijádro s názvem Gulftown je určené pro patici LGA 1366, kdo odhaduje, že jeho označení bude Core i9, odhaduje správně. Díky 32nm výrobnímu procesu zůstane TDP na stejných 130W, jako u předchozích procesorů Core i7 s jádry Bloomfield. Zájemcům tento procesor nabídne dvanáct paraelně zpracovávaných vláken, první z nových procesorů samozřejmě zapadne do řady Extreme Edition a věřte tomu, že bude opravdu velice drahý.

Gulftown vyfocen a přetaktován
i Zdroj: PCTuning.cz

Přejděme k druhé části názvu článku. Procesor Core i9 v německé redakci evidentně nebyl jediný, který opustil továrny Intelu. Druhý takový dostal známý overclocker Shamino. Engineering Sample

 prvního 32nm CPU se mu povedlo z původních 2,4GHz přetaktovat na úžasných 6,386GHz, k tomu potřeboval tekutý dusík a napětí 2,02 Voltu. Pro běh 3D Marku Vantage však musel být takt snížen na 5,9GHz, výsledek procesoru pak byl rekordních 51177 bodů - dosavadní rekord je pouze 32328 bodů!

Gulftown vyfocen a přetaktován
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle PC Games Hardware a TweakTown, galerie fotek na PCGH

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama