steve-jobs-promluvil
Apple Novinka Steve Jobs promluvil

Steve Jobs promluvil

Martin Stančík

Martin Stančík

11. 9. 2009 00:00

Steve Jobs v interview pro americký denník popsal, co vedlo Apple ke snížení ceny iPodu touch a přidání kamerky k iPodu nano.  

Reklama

Včera byla představena nová řada iPodů - a kromě toho, že iPod nano bude nově mít kamerku, se nic neočekávaného nepřihodilo, i když mnoho analytiků předpokládalo, že kamerou se bude moci chlubit hlavně iPod touch. Krátce po předváděčce poskytl šéf Apple Steve Jobs rozhovor listu News York Times - a hned jednou z prvních otázek reportéra Davida Poqua bylo, proč má kameru právě iPod nano. Podle Jobse je to proto, že se jeho společnost snaží, aby bylo zařízení co nejlevnější.

Steve Jobs promluvil
i Zdroj: PCTuning.cz

Jobs řekl, že iPod touch Apple bere jako herní zařízení a proto chce, aby byla cena co možná nejnižší a mohlo si jej dovolit co nejvíce uživatelů. A přidáním funkcí se cena nesníží. "Na začátku jsme si nebyli jisti, kam máme Touch zařadit. Je to iPhone bez možnosti telefonovat? Je to kapesní počítač? Od zákazníků jsme se dozvěděli, že iPod touch berou jako herní zařízení, a tak k němu přistupujeme. Zaměřili jsme se proto na snížení ceny na nynějších 199 dolarů," řekl Jobs.

Steve Jobs promluvil
i Zdroj: PCTuning.cz

Pogue se pak zeptal, proč Nano může točit video, avšak statické snímky s ním neuděláte. Jobs na to odpověděl, že senzory potřebné k natáčení videa jsou v dnešní době již dost tenké, aby mohly být do iPodu nano zakomponovány, avšak senzory s automatickým zaostřováním, které umožní pořizovat obrázky ve vysoké kvalitě, tak drobné zatím nejsou. Na konec se na řadu dostalo i Jobsovo zdraví. "Cítím se dobře, ale měl bych přibrat ještě alespoň deset kilo," řekl šéf Apple.
 

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama