zaujme-novy-android-telefon
Novinka Zaujme nový Android telefon?

Zaujme nový Android telefon?

Martin Stančík

Martin Stančík

11. 9. 2009 00:00

Motorola včera představila první z řady telefonů vyvinutých díky partnerství s Googlem.  

Reklama

Analytici si však nejsou zcela jisti, zda telefon může společnosti přinést zašlou slávu - na Wall Street spíše panuje názor, že Motorola, kterou "zmohla" tvrdá konkurence Apple, Nokie a Samsungu, s telefonem příliš neuspěje. Design mobilu by podle mnoha expertů mohl být lepší, na druhou stranu by zařízení mohlo zaujmout svým zaměřením na sociální sítě jako je Facebook nebo Twitter.

Zaujme nový Android telefon?
i Zdroj: PCTuning.cz

Telefon, který Motorola pojmenovala Cliq, je postaven na operačním systému Android od Googlu a kromě vysunovací klávesnice se může pyšnit také pěti megapixelovým fotoaparátem. Cliq se začne prodávat v USA ke konci roku, cena je zatím neznámá. Motorola však dodala, že ke konci roku vydá ještě jeden telefon na platformě Android. "Cliq konkurencí pro iPhone zcela jistě není," říká analytik Phil Cusick. "Na to není dost výrazný, odlišný od konkurence."

Zaujme nový Android telefon?
i Zdroj: PCTuning.cz

Poslední úspěšný telefon - Razr - vydala Motorola skoro před pěti lety. Nyní se Motorola snaží prosadit ve světě smartphonů, kterých se podle některých odhadů v příštím roce po celém světě prodá okolo 240 milionů kusů. Šéf Motoroly nakonec dodal, že Cliq a jeho následovníci budou stát více, neboť zákazníci jsou za podobné telefony ochotni zaplatit větší sumy. "Marže z těchto telefonů pokryjí ztráty z jiných telefonů, které prodáváme," tvrdí Motorola.

Zdroj: Reuters
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama