radeony-hd5800-update
Novinka Radeony HD5800 - Update

Radeony HD5800 - Update

Z. Obermaier

Z. Obermaier

11. 9. 2009 00:00 8

Se zprávami o nových grafikách AMD se roztrhl pytel a čeká nás jich mnoho. Nyní update specifikace a foto.

Reklama

Tento měsíc bude zkrátka rušno, před uvedení nových Radeonů vždy vypuká davové šílenství a fóra se plní zprávami s frekvencí 3 nové za minutu. Tohle je pravý virální marketiny "By AMD". Nažhavit zákazníky a fanoušky do běla ... Znamená to, že se každý den budeme setkávat s nějakou zprávou o nových kartách, to je už nyní jisté.

Radeony HD5800 - Update
i Zdroj: PCTuning.cz

Zde vidíme Radeon HD5870 Six 2GB v jeho celé kráse. Jde o nejvyšší model s 2GB pamětmi, možná vyššími takty a hlavně napájením 6+8 pin. Také chladič je již odklepnut jako téměř finální verze, je vidět i na slajdech AMD. To ale ještě neznamená stoprocentní jistotu, vzpomeňme na Radeon HD4770. Ten byl ve všech slajdech s jiným chladičem, než pak přišel na trh. Klasický model s 1GB bude prý ale vybaven 6+6 pin napájením. Nyní ještě k upřesnění specifikací ...

Radeony HD5800 - Update
i Zdroj: PCTuning.cz

Zde už snad konečně a finální specifikace karet. Na těchto se s velkou pravděpodobností už nic měnit nebude. Na závěr ještě trocha zákulisních drbů o výkonu a dostupnosti samplů. Náš severský zdroj tvrdí, že AMD bude teprve v pondělí rozesílat samply nejznámějším webům, nejsou prý ještě hotové ovladače, na nichž se bude ještě o víkendu pracovat. Tedy dosud kartu nikdo neobdržel. K nám by měla přijít včas, a v den oficiální recenze ji u nás najdete. K výkonu, jak už jsem řekl před týdnem, karta Radeon HD 5870 1GB má výkon kousíček pod Radeon HD4870X2 2GB. Ve hrách, kde CrossFire mnoho nefunguje, tuto kartu zřetelně překonává. Je skvělé vědět, že výkon duální karty může mít zákazník s jednočipovou, a nemusí se trápit s problémy CrossFire v některých titulech. Podle důvěryhodného zdroje, je ale tento gigantický výkon vykoupen celkem hodně vysokou spotřebou v zátěži, no uvidíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama