amd-chysta-tri-mobilni-gpu
Novinka AMD chystá tři mobilní GPU

AMD chystá tři mobilní GPU

Michal Kleman

Michal Kleman

10. 9. 2009 00:00

DirectX 11 karty se kvapem blíží, desktopové modely však samozřejmě nebudou jednými novými produkty.

Reklama

Nejrychlejší ze třech mobilních grafických jader je samozřejmě určené pro hráče a nadšence, čip s kódovým označením Broadway bude mít spotřebu 30 až 60W, což je na mobilní GPU jistě velice vysoké číslo. V budoucnu tuto grafiku najdeme pravděpodobně převážně v 17" laptopech, které povětšinu času fungují jako náhrada za desktopový počítač. Otázkou je, jak AMD vyladí v Catalystech úsporné porfily, popřípadně hybridní CrossFireX, aby byl takto žravý laptop použitelný i na cestách.

AMD chystá tři mobilní GPU
i Zdroj: PCTuning.cz


Mobilní Radeon HD4850

Střední cestou se vydá jádro Madison. Jestliže předchozí zmiňovaný čip bude osazován do karet označovaných jako Mobile Radeon HD5800, tato součástka pravděpodobně spadne do řady HD5600 nebo HD5700. Spotřeba kompromisu mezi výkonem a šetřením energie má TDP stanovené na 30W. I tak však půjde o zajímavou volbu pro příležitostné hraní, především pro laptopy smenšími obrazovkami.

Nejslabším z připravovaných grafických jader je čip Park. Tato součástka by měla mít spotřebu 8-15W. To, že jde o nejslabší z grafických jader neznamená, že jde o nejslabší z nabídek AMD pro notebookový segment, s téměř stoprocentní jistotou se totiž dočkáme i grafických procesorů integrovaných v čipové sadě. Specifikace sděleny nebyly, ale tyto součástky najdeme v laptopech až během roku 2010. Kdy přesně bohužel není jisté.

Podle Expreview

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama