obama-varuje-pred-facebookem
Novinka Obama varuje před Facebookem

Obama varuje před Facebookem

Martin Stančík

Martin Stančík

9. 9. 2009 00:00 2

Americký prezident Barack Obama apeluje na teenagery, aby na Facebook nenahrávali příliš mnoho osobních informací.  

Reklama

V pozdějším životě by se jim to prý mohlo vymstít. Tato slova prezidenta Obamy následují nedávno zveřejněné výsledky studie, podle které se zaměstnavatelé čím dál častěji při konkurzech dívají na profily uchazečů o zaměstnání na sociálních sítích jako je Facebook nebo MySpace. Na prezidentova slova došlo v debatě se studenty, ve které se jeden z nich zeptal, jaké kroky by měl podniknout k tomu, aby se mohl jednou stát americkým prezidentem.

Obama varuje před Facebookem
i Zdroj: PCTuning.cz

"Dám ti velmi praktickou radu. Za prvé, chci abyste si dávali pozor na to, co nahrajete na Facebook, protože cokoli nyní uděláte, bude v budoucnu použito proti vám," řekl Obama. "A když jste mladí, děláte chyby. A já jsem slyšel o mladých lidech, kteří něco napsali na Facebook a šli žádat o práci - nedopadlo to dobře."

Obama se také zmínil o svých mladistvých chybách, například o užívání drog. Podle průzkumu webu careerbuilder.com 45% amerických zaměstnavatelů na sociálních sítích "proklepne" zájemce o zaměstnání - a nejoblíbenějším webem je pro ně Facebook; 35% zaměstnavatelů pak řeklo, že na síti našli něco, kvůli čemu kandidáta zamítli.

Zdroj: Reuters
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama