upc-nabizi-internet-po-optice
Internet Novinka UPC nabízí internet po optice

UPC nabízí internet po optice

Redakce PCT

Redakce PCT

31. 8. 2009 00:00 56

TZ: UPC představuje novou generaci rychlého širokopásmového připojení, v nabídce budou tarify 50 a 100 Mbps. 

Reklama

Praha 31. srpna 2009. Od zítřejšího dne mohou zákazníci UPC vychutnat nové internetové připojení UPC Fiber Power které umožňuje stahovat data rychlostí až 50 MBit/s nebo 100 Mbit/s. UPC tak znovu potvrzuje svůj náskok v poskytování internetových služeb založených na inovačních technologiích a šířených na moderní, rozsáhlé síti z optických vláken. Díky oběma novým službám je nabídka UPC až pětkrát rychlejší než konkurenční nabídka ADSL. Nová generace rychlého širokopásmového připojení - založená na technologii EuroDOCSIS 3.0., která se ještě nedávno zdála v domácích podmínkách vzdálenou budoucností - je k dispozici již dnes.

Dvě nové internetové nabídky jsou následující:
UPC Fiber Power 100 s rychlostí až 100 Mbit/s v příchozím (download) a až 10 Mbit/s v odchozím (upload) směru. Cena za službu je 1 750 Kč včetně DPH.
UPC Fiber Power 50 s rychlostí až 50 Mbit/s v příchozím (download) a až 5 Mbit/s v odchozím (upload) směru. Cena za službu je 1 300 Kč včetně DPH.

„Toto prosté oznámení současně představuje jeden z nejvýznamnějších milníků v dějinách českého internetu. Domácí internetový trh už nikdy nebude takový jako doposud. Naše úsilí a tvrdá práce se vyplatily. Česká republika má totiž díky UPC Fiber Power 100 poprvé k dispozici internetovou super dálnici, která zdaleka není samozřejmostí ani v evropském měřítku. Za UPC Fiber Power se skrývají stamilionové investice, aplikace špičkových technologií, mezinárodní zkušenosti a měsíce tvrdé práce,“ konstatuje ředitel společnosti Václav Bartoň a pokračuje: „Naše internetové služby začínají svými rychlostmi tam, kde ty běžně nabízené končí. Srovnáváme-li uživatelský komfort a rychlost UPC Fiber Power s možnostmi DSL, pak je to totéž, jako když srovnáváme superrychlík TGV s osobním vlakem. A jakkoliv je potěšující předběhnout konkurenci a určovat dynamiku vývoje, ještě lepší je vyjít vstříc těm nejnáročnějším očekáváním zákazníků, kteří mají stále větší nároky na šířku pásma a na multimediální využití internetu především v oblasti hudby a videa.

Služba UPC Fiber Power po svém rozšíření tak aktuálně nabízí rychlosti 10 Mbit/s, 30 Mbit/s 50 Mbit/s a 100 Mbit/s.

UPC nabízí internet po optice
i Zdroj: PCTuning.cz


 

Některé výhody Fiber Power 100
UPC Fiber Power 100 ve srovnání s DSL mimo jiné:
• přináší více než pětinásobně rychlejší aktualizaci softwaru a až pětinásobně rychlejší stahování dat (např. obsah DVD lze stáhnout za 7,8 minut oproti 1,3 hod),
• nabízí zcela bezkonkurenční až 10 Mbit/s odchozí rychlost (upload), což zásadně proměňuje a ulehčuje profesionální práci s daty,
• umožňuje bezproblémové sledování on-line přenosů a HD nebo full HD videí, a může tak usnadnit život více než 17 % uživatelů, kteří sledují televizi přes internet. Podporuje lepší kvalitu obrazu a zvuku při videotelefonování a videokonferencích,
• má mnohem vyšší maximální propustnost dat. Rychlost navíc není, na rozdíl od DSL, ovlivněna vzdáleností mezi sídlem uživatele a distribučním místem,
• zaručuje přenos vyšších objemů dat přes FTP a nabízí rychlejšího zálohování většího objemu dat na síťové virtuální disky,
• Nabízí mnohem výhodnější cenu za 1 Mbit v poměru rychlost v Mbit/cena, než je tomu u jiných typů běžně dostupných internetových připojení.

Výsledky zákaznického průzkumu
Podle interního průzkumu UPC se na UPC Fiber Power nejvíce těší mezi specializovanými uživateli především hráči on-line her. Pro ně jsou nově nabízené rychlosti skutečnou „bombou“. Výkon, kapacita a spolehlivost UPC Fiber Power je pak příčinou zvýšeného zájmu podnikatelů a firem. Pro ně UPC v nejbližších dnech chystá speciální B2B nabídku.

Dostupnost a instalace služby
UPC aktuálně nabízí UPC Fiber Power 100 a UPC Fiber Power 50 ve většině velkých měst, kde působí. V průběhu roku bude nabídku rozšiřovat i do jiných míst. Zákazník se může o dostupnosti obou připojení informovat na www.upc.cz nebo na klientském centru. Na www.upc.cz jsou rovněž k dispozici doporučení týkající se konfigurace osobního počítače a softwaru. Za instalaci služby zaplatí uživatel 1 Kč a za připojení služby 250 Kč. V případě, že platbu za službu provádí prostřednictvím SIPO, je připojovací poplatek snížen na 1. Kč. Modem je zapůjčován zdarma. V rámci kampaně doprovázející spuštění služby mohou zákazníci získat 50% slevu z ceny na první čtyři měsíce.

Budoucnost
má perspektivní budoucnost! Nejrůznější evropské statistiky prokazují, že poptávka po cenově dostupném, vysokorychlostním širokopásmovém internetovém připojení stále stoupá jak u domácností, tak – a to především - u firem a u veřejného sektoru. V těchto souvislostech se UPC Fiber Power jeví jako optimální základna pro řadu nových služeb po internetu, které vyžadují stabilní, bezpečné a vysokokapacitní připojení.
 

Tisková zpráva společnosti UPC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama