pokuta-15-mil-pro-google
Novinka Pokuta 15 mil. $ pro Google?

Pokuta 15 mil. $ pro Google?

Martin Stančík

Martin Stančík

25. 8. 2009 00:00 8

Pomluvená modelka donutila Google k odhalení identity autorky článku, která pak nejpoužívanější vyhledavač na světě zažalovala o téměř 300 milionů korun.  

Reklama

Skank-Gate, aféra, v níž anonymní blogerka na své stránce Skanks in NYC (Štětky v NY) pomluvila modelku Liskulu Cohenovou, dospěla do bodu, kdy Cohenová zažalovala Google s tím, aby zveřejnil jméno blogerky, která ji nazvala štětkou („Musím říct, že první místo štětky v New Yorku by mělo náležet Liskule Cohenové,“ stálo mimo jiné v blogu.) Cohenová případ vyhrála a Google tedy byl nucen zveřejnit jméno autora výroku. Byla jím Rosemary Portová, shodou okolností známá Liskuly Cohenové, a tak modelka jí podle svých slov odpustila a hodila věc za hlavu.

Pokuta 15 mil. $ pro Google?
i Zdroj: PCTuning.cz

Liskula Cohenová


Portová však takové plány nemá. Podle listu San Francisco Chronicle nyní chce zažalovat Google o 15 milionů dolarů za zveřejnění její identity. „Když mě zástupci Googlu bránili, myslela jsem si, že na to mám právo, ale najednou, bez jakéhokoliv varování, mě předložili na stříbrném podnose před všechna média.“ Právní zástupce Rosemary Portové, Salvatore Strazullo pak uvedl, že neustoupí a spolu se svou klientkou se budou bít za její právo na ochranu soukromí.



 

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama