yahoo-bude-s-ms-souperit
Novinka Yahoo bude s MS soupeřit

Yahoo bude s MS soupeřit

Martin Stančík

Martin Stančík

25. 8. 2009 00:00 1

Yahoo včera vydalo prohlášení, že jeho vyhledávač bude s tím od Microsoftu soupeřit o uživatele i přes to, že se obě společnosti nedávno rozhodly spolupracovat.  

Reklama


"Nejsme žádnou verzí Bingu," řekl Prabhakar Raghavan z Yahoo reportérům na včerejší tiskové konferenci. "My jsme Yahoo a tak to zůstane i nadále...na jedné straně s Microsoftem spolupracujeme, na druhé s ním soutěžíme." Na konci července Yahoo a Microsoft podepsali dohodu na dalších deset let, podle které bude vyhledávač Yahoo využívat algoritmus vyhledávače Bing od Microsoftu. Spolupráce bude probíhat také na poli reklamy. Yahoo včera o celé dohodě podalo podrobnější informace.

Yahoo bude s MS soupeřit
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle Raghavana sice budou při každém hledání na Yahoo zobrazovány reklamy ze systému Microsoftu, avšak je jen na Yahoo, jaký počet jich zveřejní. Novinkou také je, že výsledky odkazů na Yahoo budou procházet filtrem bezpečnostní společnosti McAfee a pokud bude odkaz shledán jako nebezpečný, budete na to upozorněni. A podobných vylepšení plánuje Yahoo více - uživatelé budou mít například možnost přehrávat některá videa z vyhledaných odkazů, aniž by opustili stránku Yahoo.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama