herni-prumysl-upada
Novinka Herní průmysl upadá

Herní průmysl upadá

Martin Stančík

Martin Stančík

14. 8. 2009 00:00 6

Analytická společnost NPD vydala zprávu, podle které mají lidi v Severní Americe skoro o třetinu menší zájem o hry a herní zařízení.  

Reklama

Vzhledem k útlumu herního průmyslu v USA oznámila ve čtvrtek analytická společnost NPD pokles prodeje herního softwaru a vybavení za červenec o 29 % na 848,9 milionů dolarů. Prodej hardwaru klesl  o 37 % oproti předchozímu roku, zatímco software „jen“ o 26 %. A ani herní příslušenství se neprodávalo tak dobře – podle NPD byl v této oblasti zaznamenán pokles o 12%.

Herní průmysl upadá
i Zdroj: PCTuning.cz


Nintedo Wii byla v červenci v Severní Americe opět nejprodávanější herní konzolí i přes mírný pokles tržeb. Konzole Xbox 360 firmy Microsoft se umístila na druhém místě a podle NPD jde o jedinou konzoli, které se v červenci prodalo více kusů, než v tom samém měsíci o rok dříve. Sony PlayStation 3 byla na třetím místě, následovaná starší konzolí PlayStation 2. Dle NPD byla nejprodávanější hrou měsíce NCAA Football 10 od Electronic Arts – na všechny platformy se jí prodalo skoro sedm set tisíc kusů.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama